USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

11 червня: події, факти, дні народження

11 Червня 2019 00:00
11 червня 8 річницю роботи відзначає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». За час існування Фондом реалізовано тисячі різноманітних проектів на сотні мільйонів гривень. Це питання освіти, медицини, спорту, соціального захисту, культури, підтримки обдарованої молоді, підтримки людей з інвалідністю, розвитку ОСББ та багатьох інших. Фонд допоміг десяткам тисяч лучан, які були у відчаї й опинилися у безвихідній життєвій ситуації.

Волиняни та колектив Інформаційного агентства Волинські Новини щиро вітає колектив Фонду з цим святом, дякує працівникам та засновнику Фонду Ігорю Палиці за працю на благо волинян та розвитку області.

День народження 11 червня відзначають директор модельного агентства Марина Занюк та стоматолог Оксана Тарасюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає чарівних іменинниць та зичить їм здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, вірних друзів та надійних партнерів. А ще - щоденних перемог, прихильності фортуни та здійснення всіх задумів.
Оксана Тарасюк
Оксана Тарасюк
Марина Занюк
Марина Занюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Олександр, Андрій, Іван, Іов, Костянтин, Лука, Марія, Фаїна, Феодосія, Федот.

Наша хроніка:

Яким може бути майбутнє вугільної галузі, чи заслуговує новий голова ОДА на таку ж нищівну критику, як попередній, та про можливу перспективу приєднання до команди «УКРОПу» розповів ІА Волинські Новини народний депутат Ігор Гузь торік.

У 2017 році цього дня набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони.

У 2016 до Луцька приїхали понад тридцять учасників з усієї України на всеукраїнський фестиваль графіті.

У 2015 редакція писала про персональну виставку картин українського художника, який 25 років працював ковалем. 12 картин Юрія Гуменного представили у Луцьку.

11 червня 2014-го волинянин Олександр Корнейко став Лауреатом престижного літературного конкурсу «Коронація слова — 2014». Нагороду йому дали за містичний роман-фентезі «Попіл», який хлопець, як зізнався, написав всього за два тижні.

В цей же день та рік Луцький зоопарк прихистив нового мешканця – пелікана. Його знайшли в одному з сіл області.

У 2013-му ІА Волинські Новини публікувало дослідження вчених із Вашингтонського університету, які припустили, що за вигляд матиме людина через 100 тисяч років.

У 2012 році видання повідомляло, що до Луцька завітали світові рекордсменки. У відкритті ІХ музичного фестивалю «Стравінський та Україна» взяла участь житомирська хорова капела «Орея». Ця музична формація встановила світовий рекорд, виконавши твір російського композитора Миколи Римського-Корсакова «Політ джмеля» за 59 секунд.

Народилися:

Цього дня народилися німецький композитор і диригент епохи пізнього романтизму Ріхард Штраусс, японський письменник, лауреат Нобелівської премії 1968 року Ясунарі Кавабата, визначний французький океанограф, мандрівник, винахідник акваланга Жак Ів Кусто, український підприємець, гендиректор ЗАТ «Укрпромінвест», батько Петра Порошенка Олексій Порошенко, радянський кіноактор Олег Видов («Звичайне диво», «Вершник без голови», «Червона спека», «Дика орхідея»), український естрадний співак Віталій Білоножко, радянський легкоатлет – метальник молота Юрій Сєдих, британський актор, комік, письменник і музикант Джеймс Х'ю Лорі («Доктор Хаус», «Дживс і Вустер»), український і російський футболіст Сергій Юран, українська співачка й телеведуча Анжеліка Рудницька, бразильський футболіст Вагнер Лав (Вагнер Сильва де Соуза), білоруський співак Дмитро Колдун, українська модель, телеведуча, міс Всесвіт Україна-2006 Інна Цимбалюк.

Сталося:

1184 до нашої ери – за однією з версій, саме цього дня греки після тривалої облоги взяли Трою.

1580 – іспанські конкістадори заснували Буенос-Айрес.

1742 – американець Бенджамін Франклін винайшов кухонну плиту.

1842 – вийшла друком поема Миколи Гоголя «Мертві душі» (одна з дат).

1889 – Джон Перді і Джеймс Садгвар із Вашингтона винайшли складаний стілець.

1921 – Раднарком УСРР ухвалив постанову про заходи боротьби з дитячою безпритульністю.

1943 – нацисти розстріляли близько 500 євреїв з гетто в Бучачі Тернопільської області.

1953 – телевізійна прем’єрна трансляція фільму-спектаклю «Мартин Боруля» виробництва Київської кіностудії.

1965 – королева Єлизавета ІІ нагородила музикантів групи «Бітлз» орденом Британської імперії.

1982 – на екрани США вийшов фільм Стівена Спілберга «Інопланетянин». Доходи від прокату й наступного продажу відеокасет перевищили 700 мільйонів доларів.

1990 — Верховна Рада України запровадила новий порядок обчислення часу – відтоді в Україні час на одну годину відрізняється від московського поясу.

1993 – президент України Леонід Кравчук указом призначив першим віце-прем'єр-міністром Юхима Звягільського, який у вересні стане в. о. глави уряду. Також цього ж року на екрани США вийшов фільм Стівена Спілберга «Парк юрського періоду».

2002 – Пол Маккартні одружився з Хізер Міллз.

2010 – матчем ПАР – Мексика (1:1) у Йоганессбурзі на стадіоні «Соккер Сіті» почався перший в Африці чемпіонат світу з футболу (загалом – 19-й).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus