USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Луцька завітали світові рекордсмени. ФОТО

11 Червня 2012 16:36
Під час відкриття ІХ музичного фестивалю «Стравінський та Україна» в обласному центрі Волині виступила житомирська хорова капела «Орея». Ця мистецька формація відома тим, що встановила світовий рекорд, виконавши твір російського композитора Миколи Римського-Корсакова «Політ джмеля» за 59 секунд.

Урочисте відкриття дійства відбулося 10 червня у Будинку культури Луцька.

Церемонію розпочав ансамбль Волинського державного училища культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського, який виконав фрагмент з балету «Жар-птиця».



Як повідомила ведуча дійства, фестиваль приурочили до 130-річчя з дня народження композитора та диригента Ігоря Стравінського. «Своїми новаторськими принципами він вплинув майже на всі композиторські школи. В Україні пишаються тим, що він жив на нашій землі», - зауважила вона.

За 8 років на концертах фестивалю прозвучали понад 40 творів Стравінського. «Ряд композицій виконували вперше. На Волині виступали провідні колективи та виконавці з України, Польщі, Білорусі, Росії», - сказала ведуча.

Заступник начальника управління культури та туризму ОДА Галина Остапчук висловила думку, що фестиваль – одна з найвагоміших мистецьких подій в області. «Цьогоріч розпочнуться ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятці національного значення музеї Ігоря Стравінського в Устилузі», - додала чиновник.

Один з авторів ідеї проведення фестивалю Василь Ворон нагадав, що наступного року відзначається 100-ліття постановки балету композитора «Весна священна» у Парижі. «Цей пролог, яким ми розпочали фестиваль, він заохочує нас до повернення до Устилугу, де цей твір народився. Цей твір зробив всесвітню кар’єру композитору. Було так багато постановок, які зараз не перерахувати», - зауважив він.

Також культурний діяч сказав, що фестиваль планували під враженням від сенсаційного виступу житомирської хорової капели «Орея» в Іспанії: мистецька формація здобула кілька головних нагород. «Тобто ми маємо унікальну нагоду познайомитися з мистецтвом одного з найкращих європейських колективів», - додав він.

Натомість ведуча дійства поінформувала, що «Орея» встановила світове досягнення, яке потрапило до Книги рекордів Гіннеса. «Виконавши твір російського композитора Миколи Римського-Корсакова «Політ джмеля» за 59 секунд. Це занесено до Книги рекордів Гіннеса», - зауважила вона.

Опісля цього на сцену вийшли учасники капели.




Детальніше про програму фестивалю 31 травня під час прес-конференції з нагоди проведення ІХ музичного фестивалю «Стравінський та Україна» розповів директор Волинської обласної філармонії Сергій Єфіменко. Зокрема участь у цьогорічному дійстві візьме майже півтори сотні музикантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
) Показати IP 11 Червня 2012 22:16
как приятно, что украинцы обожают гениального русского композитора!
Лариса Показати IP 12 Червня 2012 07:50
Не декілька композицій, а концерт "ореї" був на два відділення. Треба було бути автора до кінця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus