USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

112 картин із колекції Медведчука передадуть на зберігання Національному художньому музею

23 Травня 2024 06:17
Національному художньому музею передадуть на зберігання 112 картин із колекції, вилученої в обвинуваченого в державній зраді колишнього народного депутата України Віктора Медведчука.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), передає Укрінформ.

«112 картин Медведчука визнано такими, які мають історичну та культурну цінність. Експерти-мистецтвознавці підтвердили це своїм висновком, який є у розпорядженні АРМА. Майже всі картини – твори відомих українських митців XX століття», – інформує відомство.

Зазначається, що експерти Національного художнього музею України оглянули 285 картин, які зберігалися там з 2022 року. З них – 112 картин визнано такими, що мають культурну та історичну цінність.

Читати ще: Арештована 92-метрова яхта Медведчука перейшла під український прапор

В АРМА повідомляють, що під час наступного засідання конкурсної Комісії вирішиться питання щодо призупинення процедури продажу цих картин та передачі їх до Національного художнього музею України для збереження.

Водночас твори, які не мають культурної та історичної цінності, будуть реалізовані через електронний майданчик «Прозорро.Продажі». Кошти від реалізації поповнять бюджет України.

У квітні 2022 року під час кримінального провадження співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України заарештували 264 картини Медведчука. За рішенням суду їх передали в управління АРМА для реалізації.

Зокрема, у колекції наявні роботи закарпатських митців ХХ століття – Йосипа Бокшая, Гаврила Глюка й Адальберта Ерделі, пейзаж живописця Володимира Орловського, картина Івана Айвазовського, а також ікони з бурштину і бісеру. Наразі ці твори перебувають у Національному художньому музеї на тимчасовому зберіганні.

Віктор Медведчук – колишній нардеп, кум президента РФ Володимира Путіна. Медведчука Україна підозрює в державній зраді.

22 вересня 2022 року Україна віддала його Росії під час великого обміну, тоді вдалося повернути командирів з «Азовсталі». Зараз Медведчук з родиною мешкає в Росії та зареєстрував там громадську організацію «Другая Украина»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus