USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

16-річний волинянин розводить горлиць, фазанів, страусів і перепілок. Відео

25 Червня 2022 21:05
Страуси, фазани, горлиці, декоративні кури, індики, перепілки, овечки, кози – в селі Веселе Торчинської громади є господарство, відвідини якого можуть замінити візит до зоопарку.

Юний господар, 16-річний Руслан Богуцький, пригадує: все почалося з того, що батьки купили овець, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я почав цим займатися ще з першого класу. Мені сподобалася ця справа. Далі ми з татом захотіли придбати фазанів, голубів…» – говорить хлопець.

Руслан навчається в Торчинському професійному ліцеї на кухаря. День розпочинає з того, що обходить усе господарство, годує птицю, виводить овечок та кіз, притинає їх на галявинах у дворі.

Мініекскурсію своїм домашнім зоопарком юнак розпочав зі страусів. Як зазначає, утримувати їх не складно. Зимують птахи у спеціальних приміщеннях. Харчуються травою, вареною картоплею. Однак яйця несуть тільки зимою.
«У нас є королівські фазани. Вони належать до роду полосатохвостих. Хвіст у птаха може сягати до двох метрів завдовжки… Тут і червоні мисливські фазани є. Пташенятам тільки-но два тижні. Годуємо їх звичайною осипкою, інколи кидаємо зелень… Є й зелені мисливські фазани.

Маємо кроликів породи німецький строкатий велетень чорного і чорно-білого забарвлень. Дорослі кролі важать від шести кілограмів.

Тут – голуби-барабанщики. Їх вважають бійними голубами. Але в нас вони для декорації.

Це малі горлиці. Коли вони літають, то утворюють звуки, схожі на сміх людини, тому їх ще називають горлицями, що сміються», – з гордощами розповідає про своїх улюбленців Руслан.

Пригадує: ще до коронавірусу за новими тваринками чи птахами часто їздив із батьками на виставки. Нині моніторять оголошення.

Мама юного господаря Оксана Богуцька розказує, що цікавість і любов до тварин та птахів її син почав виявляти ще з дитинства.

«Напевно, все йому почало так подобатися з першого класу. Він почав просити, щоб ми йому купували то овець, то кроликів, то фазанів, то страусів. Тримає і кіз», – говорить Оксана Богуцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 25 Червня 2022 21:37
Було б чудово фінансово допомогти підлітку з господарством. Якби на Аверсі був номер картки героя сюжету

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus