USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

17 волинян із CОVID-19 – у реанімації, п'ятеро – на ШВЛ

15 Вересня 2021 15:32
І в Україні, й на Волині спостерігається значний ріст захворюваності на COVID-19. Зокрема, у порівнянні з двома останніми тижнями на території області кількість хворих зросла вдвічі.

Про це під час брифінгу з протидії поширення CОVID-19 розповіла заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

З її слів, якщо два тижні тому на Волині кількість пацієнтів із підтвердженим діагнозом CОVID-19 становила 250 осіб, то вже минулого тижня цей показник зріс вдвічі – до 503 випадків виявлення захворювання.

Посадовиця зазначила, що через щоденне зростання кількості хворих на коронавірус довелось збільшити кількість ліжок із стовідсотковим доступом до кисню.

«Сьогодні у семи медичних закладах області, що надають допомогу хворим на CОVID-19, розгорнули 912 таких ліжок», – каже спікерка.

З її слів, станом на сьогодні з діагнозом CОVID-19 на стаціонарному лікуванні перебувають 215 волинян, у 170 із них коронавірус підтвердили лабораторно, решта – з підозрою.

Натомість, із 215 стаціонарних хворих 17 знаходяться в палаті інтенсивної терапії, а п’ять – у важкому стані й підключені до апарату штучної вентиляції легень.

«Всі важкі пацієнти нещеплені», – наголосила Людмила Тимощук й додала, що в сучасних реаліях основним методом запобігання захворювання залишається своєчасна вакцинація.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що за минулу добу на Волині зареєстровано 102 випадки захворювання на COVID-19. Усього станом на 15 вересня в області зареєстровано 63 515 випадків.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікаво Показати IP 15 Вересня 2021 15:57
А чому Людмила Тимощук відверто говорить неправду? Вакцинація не є методом запобігання захворювання, скоріше навпаки! Вакцинація лише може вберегти від тяжкого перебігу захворювання і смерті, і то не факт. Шановні журналісти, попросіть будь ласка цю пані показати хоч один офіційний документ хоча б від ВООЗ де вказано що вакцинація запобігає захворюванню. Якби це було тоді б не було таких високих цифр. Яскравий приклад Ізраїль - по 3 вакцинування. І таки шо?
Тарас Показати IP 15 Вересня 2021 16:15
Знов нагнітають Знов людей одне на одного натравлюють Знов нас у борги заганяють!!!!! Україна,вставай!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus