USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

18 червня: свята, події, факти. День суші та перший автопробіг через континент

18 Червня 2021 00:00
У цей день відзначають Всесвітній день гармонії, Міжнародний день пікніка, Міжнародний день паніки, Міжнародний день суші, День народження дитячої коляски, Міжнародний день гордості за успіхи аутистів, День стійкої гастрономії.

У Латвії святкують День сиру, у США – День рибалки, День вишневого пирога, День сироварів, День марнотратства, у Молдові – День історика, в Україні – День дільничного офіцера поліції, в Азербайджані – День прав людини, в Єгипті – День евакуації, на Сейшельських островах – День Конституції, у Туркменістані – День працівників органів юстиції.

Православна церква 18 червня вшановує пам’ять священномученика Дорофія Тирського, єпископа.

Іменини у Василини, Ігоря, Марка, Анастасії, Костянтина, Леоніда, Феодора, Нікандра, Аполлона, Віктора, Павла, Кіндрата і Галини.

Народилися:

Цього дня народилися український учений, творець української школи оториноларингологів Олександр Пучківський, український філософ, історик культури, громадський діяч на еміграції Іван Мірчук, американець, який здійснив парашутний стрибок у віці 97 років, Джордж Слейєр, український письменник Сергій Плачинда, радянський актор театру й кіно Юрій Соломін (фільми «Ад’ютант його превосходительства», «Дерсу Узала», «Звичайне диво», «ТАРС уповноважений заявити»), англійський рок-музикант і композитор Джеймс Пол Маккартні, польський політик, прем’єр-міністр Польщі в 2006-2007 роках Ярослав Качинський, польський політик, президент республіки Польща у 2005-2010 роках Лех Качинський, українська фехтувальниця, шабліста, олімпійська чемпіонка Ольга Жовнір.

Події

1583 – перше страхування життя. У Лондоні Ричард Мартін застрахував життя Вільяма Гібсона на суму 383 фунти.

1817 – у Лондоні був відкритий міст Ватерлоо.

1881 – відновлення «Союзу трьох імператорів». Імператори Німеччини, Австрії і Росії підписали таємну угоду, за якою члени союзу зобов’язали не надавати підтримки жодній державі при нападі на одного з членів союзу.

1903 – у Сан-Франциско стартував перший автопробіг через континент.

1934 – заарештовано Романа Шухевича у зв’язку з вбивством міністра польського уряду Перацького (відплата за так звану пацифікацію).

1939 – у Каневі на могилі Тараса Шевченка був відкритий пам’ятник великому поетові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus