USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

19 травня: події, факти, дні народження

19 Травня 2019 00:00
День народження 19 травня святкує педагог із багаторічним стажем, член спілки краєзнавців Волині, керівник суспільно-політичного клубу «Всесвіт» Анатолій Кравець. Імениннику бажають здоров'я, щастя і добробуту, великих успіхів і здобутків у всіх справах, наснаги та натхнення, довгих років життя у міцному родинному колі та серед вірних друзів і надійних партнерів.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає власницю салонів краси «Нефертіті» Ольгу Сас з днем народження. Бажаємо міцного здоров'я, щастя, благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Хай вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння.
Ольга Сас
Ольга Сас
Окрім того, день народження 19 травня відзначають громадський активіст Роман Перванчук, директор ТзОВ «Волиньфарм» Станіслав Шайко та журналіст і поетеса Софія Стасюк.
Роман Перванчук
Роман Перванчук
Софія Стасюк
Софія Стасюк
Редакція вітає іменинників зі святом і бажає миру і світлої долі, запалу, енергії, сили доволі. Творчого вогнику, віри й наснаги, щедрості серця, людської поваги.

Іменини за православним календарем святкують Михей, Йов, Никодим, Денис, Тамара, Марфа та Марія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Поезія сімома іноземними мовами звучала в центрі Луцька торік. Літературними читаннями лучани долучилися до відзначення Дня Європи.

10 фотохудожників представили по чотири роботи одного з жанрів: пейзаж, портрет, натюрморт і оголена натура у Галереї мистецтв ВО НСХУ у 2017-ому.

У 2016 цього дня редакція розповідала про фінал Шкільної баскетбольної ліги України 3х3. Захистити титул чемпіонів вдалося Луцькому ліцею з поглибленою військово-фізичною підготовкою.

Також у 2016 році Верховна Рада України перейменувала Дніпропетровськ на Дніпро. За відповідний проект постанови проголосував 247 народних депутатів.

Культурно-мистецький проект «Вірність землі і преданіям…» у рамках міжнародної акції «Ніч Музеїв - 2015» презентували у ніч з 18 на 19 травня у Художньому музеї міста Луцька.

Про свій візит до Луцька розповів журналіст та музикант Олексій Кондратюк на сторінках видання 112 у 2014 році. Чоловкі назвав його містом, у якому вправно поєдналися непоєднувані речі.

Дефіле слінго-мам, або мам, які носять своїх малюків у спеціальних пристосуваннях з тканини, відбулося у Луцьку в рамках ІІ Фестивалю луцьких мам у 2013 році.

Народилися:

Цього дня народилися американський фізіолог, який виділив інсулін, Джон Абель, український літературний критик, літературознавець і перекладач, військовий і громадський діяч Микола Євшан(Федюшка), український архітектор Анатолій Добровольський, італійський кіноактор, виконавець ролі комісара Катані у серіалі «Спрут» Мікеле Плачідо, американська співачка, кіноакторка й модель Грейс Джонс (Мендоза), український юрист і політик, народний депутат, голова партії Християнсько-демократичний союз Володимир Стретович, аргентинська співачка й акторка Наталія Орейро.

Сталося:

1568королева Англії Єлизавета I наказала ув'язнити колишню шотландську королеву Марію Стюарт, яка пред’явила права англійський трон.

1712Петро I переніс столицю Росії з Москви до Санкт-Петербурга.

1921Конгрес США ухвалив рішення значно скоротити квоту на прийом емігрантів із Європи, насамперед із Росії, Греції та Італії.

1962на святкуванні з нагоди 45-річчя Джона Кеннеді його коханка Мерилін Монро заспівала відому пісню Happy Birthday, Mr. President.

1989у Москві відбувся перший всесоюзний конкурс «Міс СРСР». Переможницею стала московська десятикласниця-напівсирота Юлія Суханова.

200063-річний японець Тасіо Ямамотто став найстарішим підкорювачем Евересту.

2004 – Єврокомісія вперше дозволила імпорт генетично модифікованого продукту — кукурудзи «Вексель-11».

2007 вандали з проросійських сил спаплюжили меморіал Героям Крутів під однойменною станцією в Чернігівській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus