USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

20 січня: події, факти, дні народження

20 Січня 2019 00:00
20 січня святкує 70-річний ювілей любляча мама та бабуся Тамара Григорівна Хвищун.

Її вітають сини Микола та Остап, невістки Ірина та Надія, внуки Денис та Анастасія.

Рідні зичать іменинниці наступне:

«У цей святковий світлий день, коли настав Ваш ювілей,

Ми щиро вітаємо, добра і щастя бажаємо.

Хай обминають Вас тривоги, хай Бог дасть щастя на путі.

Хай світла, радісна дорога щасливо стелиться в житті!

Бажаємо щастя, добра і тепла, хай буде достаток і добрі діла.

До сотні років щоб дожить довелось,

Усе, що чекалось в житті, щоб збулось!»
Тамара Хвищун
Тамара Хвищун
День народження сьогодні відзначає головний лікар Центру репродуктивної медицини Боголюби Тетяна Петровська. Інформаційне агентство Волинські Новини вітає її та зичить здоров’я, професійного зростання, гармонії та затишку, жіночності та краси, удачі завжди й у всьому. Нехай найпотаємніші мрії неодмінно збуваються! А ще – добрих справ, неймовірних успіхів, насичених кольорів життя та світанків натхнення!
Тетяна Петровська
Тетяна Петровська
20 січня день народження відзначають і й екс-депутат Луцької міської ради Іван Смоленг, екс-депутат Верховної Ради волинянка Катерина Ващук, відеооператор Рустан Щербачук, журналістка Наталія Камишникова та луцька активістка Ірина Гаранчевська. ІА Волинські Новини вітає їх зі святом та бажає радості, веселощів, достатку та міцного здоров’я, безліч посмішок, впевненості у завтрашньому дні, процвітання. Вдалих днів, хороших новин, величезної сили духу, приємних подій та невичерпного оптимізму!
Ірина Гаранчевська
Ірина Гаранчевська
Рустан Щербачук
Рустан Щербачук
Адміністрація та колектив обласного територіального медичного протитуберкульозного об`єднання вітає з Днем народження медичну сестру Валентину Чурило. Іменинниці зичать родинного затишку, удачі, позитиву, незабутніх емоцій, енергійності, здоров'я та задоволення від життя.

Іменини сьогодні в лучанки, інструктора фітнес-залу Sport Life Іванни Медвідь.

Друзі, колеги та вдячні клієнти вітають її зі святом та бажають здоров’я, натхнення, любові та уваги, тепла й сонячного настрою, успіхів у всьому, яскравих вражень і веселки емоцій!
Іванна Медвідь
Іванна Медвідь
День народження також і в директора ТзОВ «Інвест-контур» Оксани Форостян. Міцного здоров’я, щастя, успіхів та натхнення у справах. Нехай рідні завжди оточують Вас любов’ю та розумінням, а колеги – повагою.
Оксана Форостян
Оксана Форостян
Окрім того, рідні та близькі вітають з днем народження Марію Бондарук. Їй зичать сонячного настрою, сюрпризів долі та здійснення мрій. Нехай у домі завжди панують затишок та гармонія, любов та щастя.
Марія Бондарук
Марія Бондарук
Також сьогодні свій день народження відзначає подруга, колега, мама, донька Ліля Чуповська - спеціаліст з реклами телерадіокомпанії «Мікс». Рідні бажають іменинниці людського тепла, жіночої мудрості, невичерпної енергії, кар'єрного росту та Божих благословінь. Нехай кожен день буде наповнений яскравими подіями!
Ліля Чуповська
Ліля Чуповська
ІА Волинські Новини вітає усіх іменинників з днем народження та бажає добра, миру, достатку, здоров'я, родинного затишку та тепла, щедрості долі та тільки позитивних новин.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

В Україні сьогодні відзначають День автономної республіки Крим.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція розповідала про лучанина, який подарував друге життя довоєнному авто.

У 2017 році 20 січня Дональд Трамп офіційно став президентом США, провівши церемонію на пагорбі Капітолію.

Два роки тому луцький супермаркет упіймали на махінаціях з цінами. Покупець помітив, що заявлена ​​на прилавку ціна відрізняється від ціни, зазначеної в підсумку в чеку.

Найбільші ІТ-компанії Волині заявили про створення кластеру у 2015 році. Вони вирішили об’єднати зусилля з владою, освітнім сектором та громадськими організаціями задля розвитку сфери інформаційних технологій в регіоні.

У 2014 році редакція розповідала про лучанина, який написав «Гімн Майданів». Автор дуже хотів, аби його твір виконала відома українська співачка Руслана Лижичко. Слова писав спеціально на мелодію Гімну України.

Народилися:

Цього дня народилися український хірург, один із засновників української хірургічної школи, дійсний член АН УРСР та Нью-Йоркської академії наук, дійсний член Академії медичних наук України Олександр Шалімов, білоруський політичний діяч, один з укладачів орфографії білоруської мови Броніслав Тарашкевич, американський фізик, Нобелівський лауреат з фізики Девід Лі, український поет, громадський діяч Євген Маланюк, італійський кінорежисер Федеріко Фелліні («8 1/2» , «Амаркорд»), польський письменник, поет і публіцист, автор повісті «Чотири танкісти й собака» Януш Пшимановський, український музикант, керівник ансамблю «Червона рута», народний артист України, чоловік співачки Софії Ротару Анатолій Євдокименко, американський кінорежисер і сценарист Девід Лінч («Твін Пікс», «Людина-слон», «Дикі серцем»), литовська акторка театру й кіно Інгеборга Дапкунайте («Безмовний свідок», «Місія нездійсненна», «Стомлені сонцем»), другий магістр гри «Що? Де? Коли?», триразовий володар призу «Кришталева сова» Максим Поташов, український фігурист і тренер Руслан Гончаров.

Сталося:

20 січня 1265 року відбулася перша сесія англійського парламенту.

1661 засновано Львівський університет Казимира. Нині – Національний університет імені Івана Франка.

1892перший баскетбольний матч (Спрінгфілд, Массачусетс, США)

1920 – Скасування поляками Галицького крайового центру і поділ Галичини на три воєводства.

1918 – у Києві відкрився всеукраїнський церковний собор.

1925 – СРСР і Японія встановили дипломатичні відносини.

1943 – у Вінніпезі (Канада) вийшов перший номер газети "Українське слово".

1945у Вашингтоні відбулася інавгурація Франкліна Рузвельта, обраного президентом США на четвертий термін.

1946 – після відмови Національних зборів підтримати його пропозицію про фактичний перехід Франції до режиму президентської республіки Шарль де Голль подав у відставку з поста глави уряду.

1946 засновано Центральне Розвідувальне Управління США.

1958 – У Лондоні з’явилися перші поліцейські з радарами для визначення порушників швидкості руху на дорогах.

1961 – 35-м президентом США став демократ Джон Кеннеді, наймолодший серед своїх попередників і перший католик на цьому посту.

1972 – почалася друга хвиля арештів дисидентів в УРСР.

1980 – президент США Джиммі Картер оголосив про бойкот Олімпійських ігор у Москві у зв’язку з інтервенцією СРСР в Афганістан.

1986 – відбулася зустріч президента Франції Франсуа Міттерана і прем’єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер, які підписали договір про будівництво тунелю під протокою Ла-Манш.

1990 операція радянських військ у столиці Азербайджанської РСР – Баку. Мета – припинити гоніння на вірмен в Азербайджані, розгромити Народний фронт і поновити повноцінну владу Комуністичної партії.

1996 – лауреат Нобелівської премії миру Ясір Арафат став першим в історії палестинського народудемократично обраним лідером Палестинської автономії.

2001 – 43-м президентом США став Джордж Буш-молодший.

2006 – в Темзі майже біля стін англійського парламенту був виявлений кит, який заплив туди під час припливу. Він викликав бурхливе захоплення у людей щораз, коли випускав фонтан води, з’являючись на поверхні. Зусилля рятувальників не врятували тварину – кит не витримав всіх випробувань і помер.

2009 – 44-м президентом США і першим темношкірим президентом став Барак Обама.

2011 перший сонячний вітрильник НАСА, Нановітрильник-Д, розгорнув своє вітрило на навколоземній орбіті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus