USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

21 квітня: свята, події, факти. Нова столиця Бразилії та День секретаря

21 Квітня 2021 00:00
Сьогодні відзначають Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності та Міжнародний день секретаря. Окрім цього, в Італії святкують День заснування Риму, у В’єтнамі – День книги, в Індії – День цивільних служб, в Кенії – День посадки дерев.

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності вперше почали відзначати в більш ніж 50 країнах світу 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН свято стало офіційним міжнародним заходом.

Цей день пропонують розпочати з мозкового штурму. Сядьте і подумайте про всі речі, які ви робите протягом дня і про те, як ви можете змінити їх на краще. Протягом усього дня записуйте свої думки та ідеї в блокнот.

Міжнародний день секретаря почали відзначати з 1952 року в США. Цей день проходить у рамках також традиційного у США тижня професійних адміністративних працівників. Зараз це свято відзначають не тільки секретарі, але й усі ті, від кого залежить робота офісу. Це і помічники директора, і офіс-менеджери, і асистенти.

Ця професія входить до п’ятірки найбільш затребуваних.

Цікаво, що перші курси, на яких почали проводити підготовку секретарів як професіоналів, стартували в Україні в Харкові. Сталося це в 1868 році. Пізніше подібні курси з’явилися в Америці, Англії та Франції.

Іменини за православним календарем святкують Родіон, Нифонт, Марфа та Сусанна.

Народилися:

Цього дня народилися німецький письменник, гуманіст, лицар та ідеолог лицарства Ульріх фон Гуттен ("Листи темних людей«, «Розбійники», «Ніхто»), італійський художник Лодовіко Карраччі, німецький педагог, творець дитсадків Фрідріх Фребель, англійська письменниця Шарлотта Бронте ("Джен Ейр«), німецький соціолог, історик, економіст, юрист, засновник сучасної соціології Макс Вебер, радянська акторка Антоніна Богданова (фільм «Летять журавлі»), український радянський кінорежисер і сценарист Юрій Лисенко («Гроза над полями», «Перевірено – мін немає», «Якби каміння говорило»), американський актор Ентоні Куїнн, радянський кінорежисер Станіслав Ростоцький («Доживемо до понеділка», «А зорі тут тихі», «Білий Бім – Чорне Вухо»), український режисер і сценарист Олександр Муратов («Наш чесний хліб», «Гуси-лебеді летять», «Гонки по вертикалі»), український і радянський футболіст, футбольний тренер Семен Альтман, американська акторка Енді Макдауелл («День бабака», «Секс, брехня і відео», «Чотири весілля й один похорон»), українська естрадна співачка Анастасія Приходько.

Сталося:

1920У Варшаві між Польщею та УНР підписано загальну та торгово-економічну конвенції, згідно з якими Польща визнавали незалежність УНР й обіцяла їй військову допомогу.

«За нашу і вашу свободу!» – під таким гаслом 25 квітня 1920 року рушили на фронт польські та українські війська. На початку наступальної операції війська завдали червоним низку важких поразок. Полякам вдалося прорвати фронт 12-ї більшовицької армії і вже 26 квітня заволодіти Житомиром, Коростенем, Радомишлем. За певний час Червону Армію витіснили з Києва. Більшовицькі частини хаотично відступали. Проте союзники не подбали про закріплення досягнутих успіхів. Це дало змогу більшовикам перекинути сюди значні підкріплення. У червні 1920 році 1-ша Кінна радянська армія прорвала фронт, і польсько-українські частини були змушені залишити Київ.

1960новою столицею Бразилії стало місто Бразиліа, збудоване за чотири роки за проектом архітектора Оскара Німейєра. Керівництво країни було перенесене сюди з Ріо-де-Жанейро.

Первісний план нової столиці під назвою Бразиліа, перенесеної далеко на захід від густонаселеного південно-східного регіону, 1827 року склав і представив Генеральній асамблеї Жозе Боніфасіу, радник імператора Петра I. Президент Жуселіну Кубічек наказав побудувати Бразиліа, виконуючи статтю конституції країни 1891 року про те, що столиця повинна бути переміщена з Ріо-де-Жанейро ближче до центру країни. Місто спланували та збудували 1956 року. Головним планувальником був Лусіу Кошта, а головним архітектором – Оскар Німейєр. При погляді зверху основна частина запланованих форм міста нагадує літак або метелик. Його занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

1996Убито першого президента Чеченської Республіки 52-річного Джохара Дудаєва.

В Україні іменем Дудаєва названі вулиці в Івано-Франківську та Львові. У Варшаві є площа Джохара Дудаєва, у Ризі – алея Джохара Дудаєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus