USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

7 квітня: свята, події, факти

7 Квітня 2021 00:00
7 квітня віряни відзначають свято Благовіщення. Це важливе християнське свято річного циклу. Разом із Різдвом Христовим (7 січня), Різдвом Іоанна Предтечі (7 липня) і Воздвиженням Хреста Господнього (27 вересня) Благовіщення припадає на одну з чотирьох ключових точок на рік, яка відповідає весняному рівноденню. У народному розумінні Благовіщення – початок весняно-літнього півріччя.

Сама ж назва свята тлумачиться ширше. Воно асоціюється не тільки з повідомленням Діві Марії про появу на світ Сина Божого, але ще і з благою звісткою про пробудження землі від сну і настання весни. Як свідчать народні прикмети, яка погода на Благовіщення, така буде і на Великдень.

А ще 7 квітня – Всесвітній день здоров’я. У цей день 1948 року було прийнято статут Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Також цього дня святкують День материнства і краси у Вірменії, День прапора в Словенії, Міжнародний день бобра, Національний день пива у США.

Іменини за православним календарем святкують Марія, Василь, Йосип, Устим, Гаврило, Сава, Феодосій, Тихін та Пелагея.

Цього дня народилися голландський художник-портретист, учень Рембрандта Герард Доу, французький соціаліст, філософ-утопіст Франсуа Фур’є, італійський хімік, основоположник колоїдної хімії Франческо Сельмі, американський спортсмен, автор сучасних правил американського футболу Уолтер Кемп, американський підприємець, піонер здорової їжі, винахідник кукурудзяних пластівців Вілл Келлогг, художник, засновник українського кубофутуризму, автор трактату «Живопис і елементи» Олександр Богомазов, данський тесля, майстер іграшок, винахідник гри «Лего» Оле Кристіансен, американський кінорежисер, володар двох «Оскарів» за дві серії «Хрещеного батька» Френсіс Форд Коппола, німецький політик, лідер СДПН, федеральний канцлер ФРН у 1998-2005 роках Герхард Шредер, український письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Василь Голобородько, гонконзький і американський актор, режисер і продюсер, постановник трюків Джекі Чан, австралійський актор, лауреат «Оскара» Рассел Кроу.

Події

1348 – у Празі засновано Карлів університет, один із найстаріших у Європі, перший слов’янський університет.

1795 – у Франції прийнято закон, яким вводилась метрична система та визначались одиниці довжини метр і маси — кілограм

1827 – англійський фармацевт Джон Уокер уперше продав винайдені ним сірники.

1927 – американський учений Герберт Айвс продемонстрував перший у світі відеотелефон (зображення приймалося лише однією стороною).

1935 – постанова ЦВК та РНК СРСР «Про заходи боротьби зі злочинністю неповнолітніх» – запровадження кримінальної відповідальності з 12 років

1943 – швейцарський хімік Альберт Гофманн синтезував ЛСД. Цей день також називають Днем велосипеда, адже Гофманн випробував ЛСД на собі та поїхав додому на велосипеді, коли його стан кардинально змінився.

1969 – символічна дата народження інтернету – публікація RFC 1 під назвою «Host Software».

1992 – сформовано i почало функцiонувати командування Вiйськово-Морських сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus