USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

24 травня: події, факти, дні народження

24 Травня 2018 00:00
Сьогодні відзначають Європейський День Парків та День слов’янської писемності і культури.

День народження 24 травня відзначають волинська письменниця Анна Луцюк, громадська діячка Тетяна Карпів та генеральний директор у Zayets Group corporation Павло Заєць.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає міцного здоров'я, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій. Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій стануть запорукою вашого процвітання.
Тетяна Карпів
Тетяна Карпів
Анна Луцюк
Анна Луцюк
Павло Заєць
Павло Заєць
Цього дня 1940 року у Луцьку народився український поет-шістдесятник, художник Кость Шишко. Його не стало 2002 року.

Іменини за православним календарем святкують Осип, Кирило, Олександр, Мефодій, Ростислав та Никодим.

Наша хроніка:

Президент України Петро Порошенко торік вперше за каденцію прибув на Волинь.

У 2016 Індонезія скасувала візи для українців. Без візи перебувати у країні можна не більше, ніж 30 днів.

У 2015 році опублікували ексклюзивні кадри підготовки волинських зенітчиків до бою.

3 роки тому лучани взяли участь в урочистостях у Каневі з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка.

Футбольним клубам заборонили провести запланований футбольний матч на стадіоні «Колос» у Любешівському районі у 2013 році. Мотивували це тим, що газон можуть зіпсувати, а на нього мають приїхати дивитися чиновники.

Народилися:

24 травня народилися польсько-німецький хімік і фізик Габріель Фаренгейт, французький революціонер, лікар і публіцист Жан Поль Марат, визначний український і радянський лікар-патофізіолог, президент Академії наук України Олександр Богомолець, український композитор, хоровий диригент і музично-громадський діяч Кирило Стеценко, американський мільярдер, засновник однієї з найбільших газетних імперій Семюель Ньюхауз, письменник, лауреат Нобелівської премії Михайло Шолохов, український радянський поет, прозаїк, журналіст Іван Нехода, український письменник Михайло Стельмах («Хліб і сіль», «Кров людська – не водиця», «Велика рідня», «Правда й кривда»), поет, лауреат Нобелівської премії Йосип Бродський, український рок-музикант Олег Скрипка, українська гімнастка Оксана Скалдіна, українська співачка, переможниця «Євробачення-2004» Руслана Лижичко, український спортсмен – стрілець із лука Віктор Рубан.

Сталося:

1844з Вашингтона в Балтімор відправлена перша телеграма азбукою Морзе.

Телеграфну азбуку назвали за ім'ям Семюела Морзе, який розробив систему відтворення графічних знаків комбінацією крапок і тире. За одиницю часу приймається тривалість однієї точки. Тривалість тире дорівнює трьом точкам. Пауза між елементами одного знака — одна точка, між знаками в слові — 3 точки, між словами — 7 точок. Була названа на честь американського винахідника Семюеля Морзе, який запропонував її в 1838.

1956в Лугано пройшов перший конкурс пісні Євробачення, в якому брали участь 14 представників семи країн Європи.

Щорічний пісенний конкурс «Євробачення» проводиться з 1956 року між країнами-членами Європейської Мовної Спілки. Менеджмент конкурсу з української сторони здійснює Національна телекомпанія України. Загальну координацію цього міжнародного конкурсу здійснює Європейська Мовна Спілка, ЄМС (European Broadcasting Union). Найбільшою концертною спорудою в історії Конкурсу на цей час є стадіон Parken у Копенгагені, який прийняв глядацьку аудиторію з близько 38 000 людей, коли Данія приймала Євробачення у себе у 2001 році. Найменшим містом проведення в історії конкурсу було ірландське містечко Мілстріт з 1 500 населення, яке приймало Конкурс 1993 року.

1999унаслідок вибуху на шахті імені Засядька в Донецьку загинули 39 людей
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 24 Травня 2018 08:57
Для Паші таке святкове фото більш підходить: http://i.zerkalo.net.ua/3/8/8772abca614e27a3e68b97f6dbf25267.jpg

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus