USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

25 червня: події, факти, дні народження

25 Червня 2019 00:00
День народження 25 червня відзначає керуючий справами виконавчого апарату Волинської обласної ради Дмитро Дубняк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинника зі святом та бажає здоров'я, щастя й добробуту, успіхів і здобутків у всіх справах. Нехай у Ваших задумах завжди буде мудрість, у службових справах - підтримка однодумців, в серці - добре і сонячно від людської вдячності.

Команда народного депутата Ігоря Гузя вітає з днем народження помічника нардепа Ігоря Торбу та зичить йому злагоди, чудового настрою, затишку та добробуту. А ще - щедрих дарунків долі та здійснення найзаповітніших мрій.
Ігор Торба
Ігор Торба
З днем народження цього дня громадська спілка «СПАС» вітає керівника СГТОВ «Лище», члена спілки Святослава Карбовського. Бажають йому здоров’я, оптимізму, реалізації ідей та задуманих планів, посмішок фортуни, успіху, сімейного благополуччя та щастя. Миру та Божої Вам благодаті на многії літа!
Святослав Карбовський
Святослав Карбовський
Зі святом підприємця Ігоря Іщика вітають рідні та друзі. Йому зичать гарного настрою, величезного щастя, нескінченної любові, достатку, успіхів у справах і, звичайно ж, здоров’я.
Ігор Іщик
Ігор Іщик
Також сьогодні відзначають день народження бізнесмен Олег Чернецький, лісничий ДП «Ківерцівське лісове господарство» Володимир Мирка, журналістка Валентина Куць, фотограф Богдан Гончарук, майстер-коваль Анатолій Пушкін та відомий волинський художник Леонід Хведчук.

ІА Волинські Новини зичить іменинникам здоров’я, достатку, сімейного затишку, натхнення і здійснення мрій, невичерпної наснаги та щедрих дарунків долі. А ще - виконання самих неймовірних і запаморочливих бажань!
Олег Чернецький
Олег Чернецький
Валентина Куць
Валентина Куць
Леонід Хведчук
Леонід Хведчук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня понад пів сотні професійних спортивних автомобілів та байків приймав луцький військовий аеродром на змаганнях з дрег-рейсингу.

Два роки тому лучани жбурлялися фарбою у центрі міста. Близько 150 осіб долучилися до відкриття загальноукраїнського флешмобу MoлодьChallenge, суть якого полягає в об’єднанні молоді за допомогою фарб Холі.

У 2016 відкрилася п’ята персональна виставка луцької художниці Алли Харчук. Тоді вона здивувала поціновувачів мистецтво своїм новим захопленням – технікою створювання унікальних малюнків на воді.

Старе польське мощення доріг відкопали комунальники під час ремонту вулиці Крилова в Луцьку у 2015 році. Під асфальтом збереглася стара шашка Терлінського, якою була викладена вулиця ще за Польщі.

Пропозицію перейменувати гімназію №14 міста Луцька підтримали депутати у 2014 році. Відтоді «Луцький навчально-виховний» комплекс «Гімназія №14» Луцької міської ради Волинської області носить ім’я відомого українського педагога і письменника Василя Сухомлинського.

Народилися:

Цього дня народилися український історик, громадський діяч Іван Крип'якевич, американський письменник, сценарист, режисер і продюсер Джордж Еббот, англійський письменник і публіцист, автор видатного роману-антиутопії «1984» Джордж Оруелл (Ерік Блер), російський радянський поет, батько кінорежисера Андрія Тарковського Арсеній Тарковський, український перекладач Євген Попович, український науковець, філолог, мовознавець-україніст, викладач і славіст, академік НАНУ Віталій Русанівський, український громадський і політичний діяч, дисидент, ексголова Української християнсько-демократичної партії Олександр (Олесь) Сергієнко, радянський і російський актор театру й кіно Альберт Філозов («Тегеран-43», «Вам і не снилося», «Людина з бульвару Капуцинів»), радянський, казахський і російський актор Володимир Толоконников (Шариков у фільмі «Собаче серце»), український державний і політичний діяч, міністр освіти та науки України в 1999-2005 роках, голова Академії педагогічних наук Василь Кремень, казахський і російський кінорежисер Тимур Бекмамбетов (рекламні ролики для банку «Імперіал», фільми «Нічна варта», «Денна варта», «Іронія долі. Продовження»), англійський поп-співак грецького походження, композитор Джордж Майкл(Георгіос Панайоту), російський гросмейстер, 14-й чемпіон світу з шахів за версією ПША Володимир Крамник, український стрибун у воду, бронзовий призер Олімпіади-2008 Олексій Пригоров.

Сталося:

1530Зі схвалення Мартина Лютера його найближчий сподвижник Філіп Меланхтон в Аугсбурзькому рейхстагу виклав основи лютеранства в 28 статтях на німецькій і латинській мовах.

Назване «Аугсбурзьке сповідання», воно встановлювало обрядову сторону лютеранства, принцип підпорядкування церкви державі і відображало прагнення вождів лютеранства до компромісу з католицизмом.

Імператор Карл V відхилив його, зажадавши повернення реформаторів в лоно католицької церкви, що привело до довгих років боротьби між католицькими і протестантськими князями Німеччини.

1857Вийшла друком збірка віршів французького поета Шарля Бодлера «Квіти зла».

25 червня 1857 Пуле-Малассі випускає поетичну збірку Бодлера «Квіти зла» (Fleurs du Mal), яка викликала гучний скандал. За рішенням влади тираж було арештовано.

21 серпня 1857 — «за образу суспільної моралі» Бодлер засуджений трибуналом департаменту Сена до штрафу 300 франків і до заборони шести найбільш «аморальних» поезій.

У 1861 році вийшло друге видання «Квітів Зла», останнє при житті поета, до складу якого включено тридцять п'ять нових віршів. Спроба здійснити третє видання «Квітів зла» наштовхується на відмову головних видавничих будинків Леві, Гарн'є і Етцеля.

1950армія Північної Кореї напала на Південну Корею. Почалася Корейська Війна.

Часто цей конфлікт часів Холодної Війни розглядався як опосередкована війна між Сполученими Штатами Америки і Організацією Об'єднаних Націй з південного боку та Народно-Визвольною Армією Китаю і військово-повітряними силами Радянського Союзу з північної.

У складі Комуністичних збройних сил діяли солдати Корейської Народної Армії, добровольці Народно-Визвольної Армії Китаю і Військово-повітряні сили Радянського Союзу.

Проти об'єднаних комуністичних військ боролися Південна Корея, Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Філіппіни, Канадська Конфедерація, Турецька Республіка, Королівство Нідерланди, Австралійський Союз, Нова Зеландія, Королівство Таїланд, Ефіопія, Королівство Греція, Французька Республіка, Республіка Колумбія, Королівство Бельгія, Південно-Африканський Союз і Велике Герцогство Люксембург, які діяли у складі збройно-миротворчих сил Організації Об'єднаних Націй.

У Південній Кореї цю війну називають «Інцидентом 25 червня», а до початку 90-их років використовували назву «Смута 25 червня».

У Корейській Народно-Демократичній Республіці зветься Вітчизняною Визвольною Війною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus