USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

26 загиблих, день жалоби в Україні та 4 версії катастрофи: найголовніші новини про падіння літака з курсантами

26 Вересня 2020 13:33
Рятувальники знайшли тіла всіх 25 загиблих унаслідок падіння літака Ан-26. Із 27 людей, які були на борту, вижив тільки один курсант. Він перебуває зараз у лікарні.

Про це інформує ДСНС, пише Новое время.

«Станом на 12:15 на місці авіакатастрофи у Харківській області знайдено тіла 25 загиблих осіб. Одна особа померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні)», – йдеться в повідомленні.

РБК-Україна повідомляє всі відомі на цей момент подробиці інциденту.

Кабмін провів термінове засідання: що вирішили

Під час позачергового засідання Кабміну було затверджено склад урядової комісії, яка займається розслідуванням катастрофи. Зокрема, до складу комісії додали главу МОЗ Максима Степанова.

Також була визначена сума компенсації – за кожного загиблого держава виплатить родичам 1,5 млн гривень. Крім того, прем’єр Денис Шмигаль доручив встановити, чи були застраховані пасажири АН-26.

На час розслідування трагедії Шмигаль розпорядився відсторонити всіх осіб, відповідальних за організацію польотів АН-26, а урядова комісія повинна до 25 жовтня надати звіт про причини трагедії.

Читати ще: Військовий з луцької авіабригади загинув в авіакатастрофі на Харківщині. Фото

В результаті катастрофи АН-26 загинули 26 осіб

За даними ДСНС, 26 людей загинули в результаті аварії АН-26 в Чугуєві: тіла 22 осіб виявили відразу ж в день аварії, ще одна людина померла в лікарні від отриманих травм, тіла ще трьох рятувальники виявили 26 вересня. Зараз в лікарні знаходиться одна людина, яка вижила.

Матчі чемпіонату України з футболу почнуть з хвилини мовчання

Матчі четвертого туру чемпіонату України з футболу почнуть з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих в катастрофі АН-26 під Харковом. Про це повідомила Українська прем’єр-ліга.

Зеленський провів нараду з правоохоронцями

Заступник керівника Офісу президента Олег Татаров в ефірі «Україна 24» повідомив, що президент провів в Чугуєві нараду з правоохоронцями. Наразі, за дорученням президента, будуть проаналізовані всі інші подібні випадки, які відбулися в Україні. Крім того, правоохоронці активізують перевірку всіх оборонних контрактів, посилять контроль за розслідуванням всіх злочинів, здійснених у сфері оборони, які зв’язані з закупівлею військової техніки.

Також, до встановлення причин трагедії будуть призупинені будь-які польтоти з залученням цих літаків.

26 вересня оголошено днем жалоби

Президент Володимир Зеленський підписав указ про оголошення в Україні дня жалоби 26 вересня через катастрофу військового літака АН-26 під Харковом. Раніше день жалоби був оголошений в Харківській області.

У день жалоби на всій території країни має бути приспущено прапор України, скасовані всі розважальні заходи, а в програми теле- і радіопередач – внесені відповідні зміни.

У ДБР назвали 4 версії катастрофи АН-26 під Харковом

Як повідомили в Держбюро розслідувань, зараз перевіряються такі версії:

- технічна несправність агрегатів літального апарату;

- неналежне виконання службових обов’язків екіпажем;

- неналежне виконання службових обов’язків особами, які були відповідальними за управління польотами;

- неналежне технічне обслуговування літака і підготовка його до польоту.

Помер один з уцілілих під час катастрофи АН-26 курсантів

У лікарні Харкова помер один з двох курсантів, уцілілих під час катастрофи АН-26 в Чугуєві.

Що відомо про причини катастрофи АН-26 під Харковом

Як повідомив глава Харківської ОДА Олексій Кучер, за попередньою інформацією пілот літака повідомляв диспетчеру про неполадки з лівим двигуном. Літак впав при заході на посадку.

Міністр оборони України Андрій Таран на брифінгу в Чугуєві повідомив, що згідно з попереднім аналізом, «швидше за все літак зачепився крилом за землю».

За даними Міноборони, літак 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. При цьому, Таран зазначив, що літак міг здійснювати польоти ще три роки без поновлення ресурсу. Всього вчора літак здійснив шість злетів і п’ять посадок і мав працювати до 23:00.

Катастрофу АН-26 в Чугуєві розслідує Держкомісія

Увечері 25 вересня за розпорядженням президента Володимира Зеленського була створена держкомісія, яка буде розслідувати катастрофу АН-26 під Чугуєвом. Комісію очолив віце-прем’єр Олег Уруський. Також до її складу увійшли: голова МВС Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, глава Харківської ОДА Олексій Кучер.

За фактом падіння АН-26 під Харковом відкрито кримінальну справу за ст. 416 КК України (Порушення правил польотів або підготовки до них, а також порушення правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу або інші тяжкі наслідки). Справу розслідує Держбюро розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан (Крымчанин) Показати IP 26 Вересня 2020 14:15
"Главная версия -Путин сбил"-из чёрного юмора.. Если серьёзно, то очень жалко молодых ребят. Ещё и не пожили. А эта авария показатель состояния армии.
лучанка Показати IP 26 Вересня 2020 15:04
Велике горе - так рано пішов до Бога цвіт нації. Сьогодні день Жалоби. В Луцьку в мікрорайоні підшипникового заводу майже цілий день грає весела музика , вітер розносить мелодію на всю округу. Хто буде відповідати, де муніципали.......
Громадянин Показати IP 26 Вересня 2020 16:29
В Україні авіація представлена радянськими зразками. Це винищувачі Міг-29, Су-27, штурмовики Су-25 і бомбардувальники Су-24. На жаль, за всі роки Незалежності ми не купили жодного бойового літака. Усе, що у нас на сьогодні є, це техніка радянська, яку ми отримали від Радянського Союзу, або та, яка на початку 90-их рр. бартером надійшла з Росії. При цьому кількість українських літаків не збільшувалася, а тільки зменшувалася". От і весь рівень
лучанин Показати IP 26 Вересня 2020 16:47
А чому Ната не подарує нам своїх лєтаків, лиш джавеліни (хоч гібридних напівґвинтокрильних) ?
Громадянин Показати IP 26 Вересня 2020 19:07
А Сша нам джевеліни не дарувало, а продавало. Проте, з якого дива нам хтось щось має дарувати? У нас можуть лише щось забрати і тд, розвалити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus