USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

26 вересня: свята, події, факти. День народження грамофона та перші телевізійні дебати

26 Вересня 2021 00:00
Цього дня світ відзначає Всесвітній день контрацепції, Міжнародний день кролика, Міжнародний день боротьби за повну ліквідацію ядерної зброї, День народження грамофона, Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища, День астрономії, Європейський день грибів, Європейський день мов.

У США – День пельменів, День Джонні Епплсіда, День боротьби з мезотеліомою, День державних земель, День американських млинців, День сім’ї, День полювання і рибного лову, День рибної амністії, в Молдові – День бабусі, у Білорусі – Фестиваль «Дожинки», в Еквадорі – День національного прапора, у Новій Зеландії – День домініону.

Іменини у Іллі, Миколи, Леонтія, Лук’яна, Петра, Юліана та Олександра.

Народилися:

Цього дня народилися експрезидент України Петро Порошенко, український композитор і фольклорист Петро Сокальський, англо-американський поет, лауреат Нобелівської премії Томас Стернз Еліот, українська естрадна співачка Міла Нитич (Людмила Нитичук), російський письменник-дисидент Володимир Войнович, український педагог, військовик, публіцист Михайло Галущинський, український поет-байкар Микита Годованець, український письменник Калістрат Анищенко, український фотограф, викладач, куратор фотовиставок Юрій Косін, російський художник, ілюстратор дитячих книжок, який намалював талісмана для Олімпіади-1980 – ведмедика Мішку Віктор Чижиков, український політик, підприємець, грузинський футболіст Георгій Деметрадзе.

Події:

1580 – англійський пірат Френсіс Дрейк завершив друге у світі навколосвітнє плавання.

1687 – внаслідок обстрілу Афін венеціанською армією частково зруйновано Парфенон.

1815 – герцог Рішельє призначений прем’єр-міністром і міністром закордонних справ Королівства Франція.

1815 – Австрійська імперія, Королівство Пруссія та Російська імперія уклали в Парижі Священний союз для забезпечення непорушності рішень Віденського конгресу 1814–1815.

1913 – у Києві почався суд у справі Бейліса.

1921 – Більшовицька Росія закликала допомогти голодуючим Поволжя.

1930 – польська влада заборонила діяльність Пласту.

1951 – Бундестаг проголосував за виплату післявоєнних репарацій євреям.

1960 – Кеннеді і Ніксон провели між собою перші в історії виборів президентів США телевізійні дебати.

1961 – на три тижні американський хіт-парад очолив Рой Орбісон із піснею «Oh, Pretty Woman».

1969 – вийшов останній студійний альбом гурту «Бітлз» «Abbey Road».

1995 – Україна прийнята до Ради Європи.

2012 – убивство в ТРЦ «Караван». Підозрюваний Ярослав Мазурок вбив трьох охоронців і поранив одного співробітника торгового центру.

2017 – пожежа на складі боєприпасів в Калинівці. В зону ураження вибухонебезпечних речовин і предметів, які були на цих військових складах потрапили населені пункти у радіусі 5 км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus