USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

27 політичних діячів США звернулись до Байдена із закликом закрити небо над Україною, – ЗМІ

8 Березня 2022 16:48
Група з 27 «зовнішньополітичних важкоатлетів підписала відкритий лист адміністрації президента США Джо Байдена із закликом запровадити «обмежену безпольотну зону» над гуманітарними коридорами в Україні. Таким чином Росія не зможе атакувати Україну з повітря.

Про це пише американське видання Politico. Кампанію очолює співзасновник Фонду США-Україна Роберт Макконнелл.

При цьому видання нагадує, що раніше таку ідею американська влада відкидала. На думку сенатора Марко Рубіо з Флориди, запровадження безпольотної зони може призвести до Третьої світової війни.

Адже, щоб створити безпольотну зону, льотчикам НАТО спочатку доведеться знищити російські засоби ППО та збивати російські літаки.

Але 27 підписантів закликають забезпечити безпольотну зону лише над гуманітарними коридорами.

«Лідери НАТО повинні донести до російських офіційних осіб, що вони не прагнуть прямої конфронтації з російськими силами, але вони також повинні ясно дати зрозуміти, що вони не схвалять напади Росії на цивільні райони», – йдеться у листі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Березня 2022 18:32
порошенко втягнув Україну в авантюру з НАТО, яке нас не збирається приймати і не збиралося ніколи, порошенко повинен відповідати за цей злочин перед нашим народом, де його сини, доречі учасники бойових дій : в Лондоні чи в теробороні Києва, чи в ЗСУ їх забрали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus