USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

28 травня: свята, події, факти. День брюнеток та День червоного вовка

28 Травня 2022 00:00
Цього дня у світі відзначають День народження майонезу, День брюнеток, Міжнародний день дій за жіноче здоров'я, Європейський день сусідів, День «Міжнародної амністії», Всесвітній день червоного вовка.

У США - День гамбургера, День «Не підсмажся», День грудинки, День «Одягніть перуку», День американського журавля, День обізнаності про спеку, День автоподорожі, День кулера, в Італії - Фестиваль піци, в Азербайджані - День Республіки, в Австралії - День безпечної дороги в школу, у Вірменії - День першої республіки, на Бермудах - День Бермудських островів, у Хорватії - День Збройних сил, у Непалі - День Республіки, на Філіппінах - День національного прапора, в Ефіопії - День падіння військового режиму.

Іменини за православним календарем святкують Дмитро, Макар та Анастасія.

Цього дня народилися американський бізнесмен, засновник першої у світі меблевої фабрики Ламберт Хічкок, англійський письменник, автор романів про супершпигуна Джеймса Бонда Ієн Флемінг, австралійська поп-співачка й акторка Кайлі Міноуг.

Події:

1742 – у Лондоні відкрився перший у світі критий плавальний басейн.

1830 - президент США Ендрю Джексон підписав закон про переселення індіанців, який дозволяв їх вигнання з їхніх же земель і відмовляв їм у всіх громадянських правах і свободах на території, на схід від Міссісіпі.

1871 - після тижня кривавих боїв була розгромлена Паризька комуна.

1923 – генеральний прокурор США оголосив, що жінки мають право носити штани де завгодно й коли їм це заманеться.

1957 – у США заснована Національна академія грамзапису, що вручає одну з найпрестижніших премій у світі музики – «Греммі».

1970 - у Західній Німеччині вперше була здійснена успішна трансплантація нервової тканини.

1985 – команда київське «Динамо» забила свій 2000-й гол у чемпіонатах СРСР.

1987 – 19-річний німецький льотчик-аматор Матіас Руст на спортивному літаку приземлився на Красній площі у Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus