USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

3 квітня: події, факти, дні народження

3 Квітня 2020 00:00
День народження 3 квітня відзначає журналістка Оксана Побережнюк, екс-начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник та ексначальник «Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Волинській області», директор ПП «Західфармпостач», заступник голови ГО «Західноукраїнська фармацевтична палата» Володимир Скорбатюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить міцного здоров'я, миру та добра, радості, упевненості у власних силах, процвітання та добробуту, творчої наснаги та здійснення найзаповітніших мрій!
Оксана Побережнюк
Оксана Побережнюк
Богдан Колісник
Богдан Колісник
Володимир Скорбатюк
Володимир Скорбатюк
Іменини за православним календарем святкують Яків, Кирило, Серафим та Хома.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч у Луцьку поновили черги на житло. Зокрема 10 лучан взяли на квартирний облік.

Два роки тому в обласному центрі Волині чоловік викрав велосипед з території церкви «Нове Життя», за що отримав покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік та 1 місяць.

Стрілянина сталася у ніч на 3 квітня 2017 на території одного з підприємств Любомля. Невідомі в масках убили чоловіка - від отриманого поранення в голову під час стрілянини житель смт Головне Любомльського району Юрій Стоянович помер на місці.

У 2016 році у Луцьку затримали нетверезого працівника поліції за кермом авто. На порушника винесли постанову за ч.1 ст.122 (порушення вимог дорожніх знаків) та протокол за ч.1 ст.130 КУпАП (водіння в стані алкогольного сп’яніння).

У 2015 році лучанка Ірина Воробйова встановила новий рекорд України на чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу.

Народилися:

Цього дня народилися князь новгород-сіверський, герой «Слова про Ігорів похід» Ігор Святославич, американський письменник Вашингтон Ірвінг, український і радянський кінооператор Ігор Гелейн, український радянський поет-сатирик Степан Олійник, український письменник Олесь Гончар, російський письменник Юрій Нагібін, громадянин США українського походження Іван Дем'янюк (обвинувачуваний у військових злочинах за те, що був охоронцем у кількох концтаборах під час Другої світової війни), американський актор Марлон Брандо («Хрещений батько», «Останнє танго в Парижі», «Апокаліпсис сьогодні»), німецький політичний і державний діяч, канцлер об'єднаної Німеччини у 1990-1998 роках Гельмут Коль, американський кіноактор Алек Болдуїн («Ноттінг Хілл», «Перл Харбор», «Одружена з мафією»), американський кіноактор-комік Едді Мерфі («Поліцейський із Беверлі Хіллз», «Дівчата мрії»).

Сталося:

1502почалася четверта експедиція Христофора Колумба.

Мандрівник хотів знайти новий шлях від відкритих ним земель у Південну Азію, до джерела прянощів. Він був упевнений, що такий шлях існує, так як спостерігав біля берегів Куби сильну морську течію, що рухалась на захід через Карибське море. Однак експедиція не виконала поставлених завдань. Хоча під час четвертої подорожі Колумб відкрив материк на південь від Куби — берег Центральної Америки і довів, що Атлантичний океан відділяє від Південного моря, нездоланний бар'єр, про який він чув від індіанців.

1968прем'єра фільму Стенлі Кубрика «Космічна одіссея: 2001 рік», який згодом визнають найкращим в історії у жанрі кінофантастики.

Протягом більш ніж двох годин перед глядачем розвертається неквапливий сюжет фільму, побудований навколо позаземних артефактів, пізніше названих Монолітами, які мали правильну форму паралелепіпеда зі співвідношенням сторін 1:4:9, абсолютно чорний колір і не піддавалися впливу ніяких інструментів і випромінювань. «Космічна одіссея 2001 року» була створена з небаченими тоді для науково-фантастичних фільмів розмахом і старанністю. Фільм коштував близько 10,5 мільйонів фунтів стерлінгів, з яких 6,5 мільйонів пішли на спецефекти.

За порадою Кларка Кубрик запросив фахівців для консультації по наукових питаннях, Фредеріка Ордвея й Гаррі Лейнжа — обоє вони брали участь у космічних проектах NASA. В створенні фільму брали участь такі великі компанії, як IBM, Boeing, General Electric. При створенні спецефектів в «Космічній одіссеї 2001 року» зовсім не використовувалися комп'ютерні технології, зате наукова достовірність дотримувалася з високою старанністю.

2007французький поїзд TGV встановив новий рекорд швидкості для поїздів – 574,8 кілометра за годину.

Впровадження TGV значною мірою замінило авіасполучення між містами, включеними в її мережу: подорож на TGV коштує дешевше (~60EUR/400км), займає менше часу, на залізниці менше формальностей при реєстрації та посадці, а вокзали розташовані, як правило, в центрі міст. Крім того, TGV є досить безпечним видом транспорту: за весь час експлуатації не було зареєстровано жодного випадку загибелі людей в результаті подій, що трапилися на швидкісних лініях. Перші протести екологів проти будівництва швидкісних залізничних ліній у Франції пройшли в травні 1990 року під час проектування LGV Середземномор'ї. Будівництво лінії між Ліоном і Туріном, яка з'єднає мережа TGV з італійською мережею TAV, також викликала демонстрації в Італії. Незважаючи на те, що більшість італійських політичних партій схвалюють будівництво лінії, жителі міст, поруч з якими ця лінія повинна пройти, виступають проти. Велика кількість скарг місцевих жителів на шум від проїжджаючих поїздів TGV, змусило компанію «SNCF», яка виготовляє потяги, побудувати звукові загородження вздовж найбільш проблемних ділянок LGV, проте до цього дня демонстрації проходять там, де SNCF не виділила коштів на їх будівництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus