USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

30 червня: свята, події, факти. День соцмереж і астероїдів. Народився Шухевич, помер Яремчук

30 Червня 2022 00:00
У цей день світ відзначає Всесвітній день соціальних мереж, Міжнародний день астероїда, Міжнародний день боротьби зі сколіозом, а також Міжнародний день парламентаризму.

Перший інтернет-сайт, який пропонував можливості роботи із соціальними мережами, створили у 1995 році. Ним став classmates.com. За ним в 1997 році з’явився SixDegrees.com.

Наразі існує більш ніж 200 сайтів з можливостями організації соціальних мереж. У 2004 році була створена найбільша на сьогоднішній день соціальна мережа у світі Facebook.

Три мільярди людей в усьому світі, тобто близько 40% населення, користуються соціальними мережами в інтернеті. В середньому люди витрачають на них дві години щодня.

Міжнародний день астероїда відзначають із 2017 року. Воно було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН задля привернення уваги широких верств населення до небезпеки падіння астероїда на Землю.

Іменини сьогодні відзначають Йосип, Кирило, Микита, Емілія, Ізмаїл, Максим, Мануїл, Пелагея, Савелій.

Цього дня народилися Роман Шухевич (Тарас Чупринка) – український політичний і державний діяч, військовик, член галицького крайового проводу ОУН, командир з боку українців українського військового підрозділу «Нахтігаль», генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату УГВР; Чеслав Мілош – польський поет, прозаїк, перекладач, есеїст, літературознавець, лауреат Нобелівської премії з літератури 1980 року; Володимир Челомей – український вчений-механік, генеральний конструктор радянської ракетно-космічної техніки; Майк Тайсон – американський боксер, чемпіон світу 1986-1990 років, наймолодший серед професіоналів-важковаговиків; Ральф Шумахер – німецький автогонщик, пілот Формули-1, брат семиразового чемпіона світу, автогонщика Міхаеля Шумахера; Майкл Фелпс – американський плавець, єдиний в історії спорту 14-разовий олімпійський чемпіон, 8-разовий чемпіон на одній олімпіаді.

Події

1894 – у Лондоні був відкритий знаменитий Тауерський міст.

1905Альберт Ейнштейн у статті «Про електродинаміку рухомих тіл» виклав основи теорії відносності.

1936 – надруковано перший тираж роману «Віднесені вітром» американки Маргарет Мітчелл.

1948 – вчені Вільям Шоклі, Уолтер Братейн і Джон Бардін з «Bell Laboratories» оголосили про створення транзистора.

1991 – у Сімферополі закінчилася перша сесія Курултаю (парламенту) кримських татар, на якій був сформований Меджліс на чолі із Мустафою Джемілєвим. Меджліс затвердив національні прапор і гімн.

1995 – помер український естрадний співак, народний артист України Назарій Яремчук.

1997 – у Великобританії вийшла перша книга про Гаррі Поттера – «Гаррі Поттер і філософський камінь».

2000 – Женевський суд оголосив вирок колишньому прем’єр-міністру України Павлові Лазаренку: позбавлення волі терміном на 18 місяців та штраф за відмивання 9 мільйонів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus