USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

24 квітня: свята, події, факти. Винайшли газовану воду і Черчилль став лицарем

24 Квітня 2021 00:00
Сьогодні світ відзначає день народження газованої води, Всесвітній день захисту лабораторних тварин, Міжнародний день солідарності молоді, День вітражних казок, Міжнародний день багатосторонності і дипломатії в ім’я світу та Міжнародний день ветеринарного лікаря.

У США святкують День сосиски в тісті, Свято деревонасадження, у Вірменії – День пам’яті жертв геноциду, в Непалі – День демократії, у Нігері – День злагоди, в Ірландії – День Пасхального повстання, в Індії – День місцевого самоврядування.

24 квітня православні християни відзначають Лазареву суботу - день напередодні Вербної неділі. У це свято згадується чудове воскресіння праведника Лазаря. Лазар був другом Ісуса і жив поруч з Єрусалимом. Ісус часто відвідував його сім'ю. За чотири дні до приходу Христа до Віфанії Лазар помер від хвороби і був похований в печері. Ісус відвідав могилу друга і воскресив Лазаря. Той вийшов з похоронної печери і прожив ще 30 років.

Іменини за православним календарем святкують Микола, Петро, Антип, Прохор, Олександр, Людмила, Яків та Яромир.

Народилися:

Цього дня народилися білоруський першодрукар, просвітитель Франциск Скорина, італійський композитор, вчитель Баха, Моцарта, Глюка Джованні Мартіні, англійський футболіст Стенлі Роуз, іспанський політичний діяч Хосе Антоніо Прімо де Рівера, український політик, народний депутат I-IV скликань, ректор Харківського університету внутрішніх справ Олександр Бандурка, болгарська співачка Лілі Іванова, американська співачка й акторка Барбра Стрейзанд, український фінансист, політик і громадський діяч, президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, український тележурналіст, письменник і публіцист, шеф-редактор журналу «Український тиждень» Юрій Макаров, український футболіст Сергій Кравченко.

Події

1646 – укладено Ужгородську церковну унію.

1800 – президент США Джон Адамс заснував Бібліотеку Конгресу, виділивши 5 тисяч доларів на закупівлю книг.

1833 – у США була запатентована газована вода.

1915 – турецька влада почали масові вбивства, арешти і депортацію вірменської інтелігенції Константинополя. Згодом ця дата стане днем пам’яті жертв геноциду вірмен.

1953 – англійська королева Єлизавета II надала лицарське звання Вінстону Черчиллю.

1962 – у США пройшла перша в світі передача телевізійного сигналу між містами через супутник.

1984 – у Сан-Франциско компанія «Apple» анонсувала свій портативний комп’ютер Apple II вагою 6 кілограмів і розміром з чемодан.

1990 – на орбіту Землі був доставлений Телескоп Хаббла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus