USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

$300 млн допомоги Україні та нові санкції проти РФ: у США схвалили зміни до оборонного бюджету

22 Вересня 2021 13:26
Комітет з правил Палати представників США схвалив поправки до проєкту оборонного бюджету США на 2022 рік.

Про це повідомляє Голос Америки.

Зазначається, що серед прозицій конгресменів – санкції проти «Північного потоку-2», використання титану з України, а також нові санкції проти Росії та російських олігархів, високопосадовців та медійних осіб. Також законопроект передбачає надання 300 млн доларів безпекової допомоги Україні та пропонує збільшити присутність американських військ на східному фланзі НАТО – у Польщі, Румунії та Балтійських країнах.

«ПІВНІЧНИЙ ПОТІК-2»

Комітет Палати представників схвалив дві поправки, які стосуються «Північного потоку-2»:

- перша – президент США зобов’язаний ввести санкції проти всіх компаній та осіб, що причетні до планування, будівництва та введення в дію трубопроводу.

- друга – вимагає від очільників Пентагону та Держдепу подати детальний звіт про фінансові переваги від запуску газопроводу для Росії та про ризики від діяльності «Північного потоку-2» для України, європейських партнерів та НАТО.

ТИТАН З УКРАЇНИ

Поправка пропонує посилити співпрацю з титановою індустрією України замість використання ресурсів з Китаю та Росії, від яких зараз залежні Сполучені Штати. На думку законодавців, це має бути стратегічним пріоритетом відносин України та США. У поправці йдеться, що титан необхідний для обронно-промислової бази Сполучених Штатів.

САНКЦІЇ ПРОТИ РОСІЇ

Комітет з правил схвалив декілька поправок, спрямованих на протидію Росії:

- одна з них пропонує заборонити американським громадянам купувати чи продавати російські державні облігації на первинному та вторинному ринках (санкції за втручання у вибори в США).

- інша вимагає визначити в Білого дому, чи підпадають під персональні санкції 35 російських високопосадовців, бізнесменів та медійних осіб.

В список санкцій включили прем’єр-міністра Росії Михаїла Мішустіна, прессекретаря Володимира Путіна Дмитрія Пєскова, олігархів Романа Абрамовича та Олега Дерипаску, очільника «Газпрому» Олексія Міллера та голову «Роснєфті» Ігоря Сєчіна, російських пропагандистів Володимира Соловйова, Констянтина Ернста, Маргариту Симонян, а також низку інших впливових російських посадовців та осіб.

Схвалення поправок означає, що їх додали до законопроекту про оборонний бюджет США на 2022 рік. Далі цей проект має схвалити Палата представників Сполучених Штатів. Для остаточного затвердження потрібно, щоб проект з таким самим змістом ухвалили в Сенаті. Закон вступає в силу після підписання президентом США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
В . Показати IP 22 Вересня 2021 15:06
Слабо очень слабо надо жеще и сильнее
А у нас Показати IP 22 Вересня 2021 15:20
Буде лише в dyni газ.
А у вас до А у нас Показати IP 22 Вересня 2021 16:59
і в голові те саме, що й у duni.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus