USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

36% учених вважають, що штучний інтелект може спричинити катастрофу ядерного рівня

17 Квітня 2023 06:17
Опитування Інституту людиноцентричного ШІ при Стенфордському університеті показало, що 36 відсотків дослідників вважають, ніби штучний інтелект може спричинити «катастрофу ядерного рівня».

Про це пише 24 канал з посиланням на Futurism.

Опитування було проведене в рамках щорічного звіту Інституту про індекс ШІ, який фактично є звітом про стан усієї галузі. Попри такий негативний результат, ця доповідь також показує, що інтерес політиків до ШІ зростає, а сама технологія просуває наукові відкриття вперед.

Читати ще: Понад тисяча експертів закликають призупинити розробку систем зі штучним інтелектом

Показник у 36 відсотків має важливе застереження: він стосується лише прийняття рішень самим штучним інтелектом – тобто, коли нейромережа самостійно робить вибір, який зрештою призводить до катастрофи, а не зловживання штучним інтелектом людиною, що, безумовно, також є зростаючою загрозою, яку звіт розглядає окремо.

«Кількість інцидентів і суперечок, пов’язаних зі штучним інтелектом, зросла в 26 разів з 2012 року. Серед помітних інцидентів у 2022 році – підроблене відео про здачу в полон Президента України Володимира Зеленського та використання американськими в’язницями технології прослуховування телефонних розмов своїх ув’язнених», – йдеться в звіті.

Дослідники кажуть, що це зростання свідчить про ширше використання технологій штучного інтелекту людиною, а також про усвідомлення можливостей зловживань. Іншими словами, є й інші способи, якими ШІ може завдати та вже завдає шкоди, крім як власними руками.

Читати ще: Європарламент готує жорсткі вимоги щодо використання штучного інтелекту, – ЗМІ

Попри ці побоювання, лише 41 відсоток дослідників вважає, що ШІ слід регулювати.

57 відсотків дослідників вважають, що нещодавній прогрес у дослідженнях прокладає шлях до штучного універсального інтелекту.

73 відсотки дослідників вважають, що ШІ може незабаром призвести до революційних змін у суспільстві, що загалом і так очевидно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus