USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Понад тисяча експертів закликають призупинити розробку систем зі штучним інтелектом

29 Березня 2023 16:22
Понад тисяча людей, включаючи експертів – мільярдера Ілона Маска та колишнього співзасновника Apple Стіва Возняка, – підписали відкритий лист із закликом поставити «на паузу» розробку потужних систем на основі штучного інтелекту, щоб дати час переконатися в їхній безпеці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

«Системи на основі штучного інтелекту з людським конкурентним інтелектом можуть становити серйозні ризики для суспільства та людства. Потужні системи на основі штучного інтелекту слід розробляти лише тоді, коли ми будемо впевнені, що їхній ефект буде позитивним, а ризики – керованими», – йдеться у листі.

Читати ще: Порахували, скільки робочих місць у світі під загрозою через штучний інтелект

Зазначається, що експерти та охочі вирішили підписати відкритого листа після того, як стартап OpenAI випустив нову модель на основі штучного інтелекту GPT-4.

У компанії заявили, що її остання модель набагато потужніша за попередню версію, яка використовувалася для роботи чат-бота ChatGPT, здатного генерувати уривки тексту з найкоротших підказок.

Маск був першим інвестором в OpenAI і роками працював у її правлінні. Нині його автомобільна компанія Tesla розробляє системи на основі штучного інтелекту, щоб допомогти впровадити технологію автономного керування.

Лист, розміщений Інститутом майбутнього життя, що фінансується Маском, підписали відомі критики, а також конкуренти OpenAI, такі як керівник Stability AI Емад Мостаке.

Читати ще: Чат-бот у пошуку Microsoft Bing надає користувачам «божевільні» відповіді

Як повідомляли, генеральний директор стартапу OpenAI, яка розробила чат-бот зі штучним інтелектом (ШІ) ChatGPT, Сем Альтман вважає, що технологія ШІ змінить суспільство, яким ми його знаємо, але, водночас це принесе певні небезпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus