USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

4 січня: дні народження, події, факти

4 Січня 2017 00:00
День народження 4 січня святкують відома волинська волонтерка Тетяна Должко (на головному фото), виконувач обов'язків ректора Волинського інституту економіки та менеджменту, колишній заступник Луцького міського голови, екс-депутат Волинської обласної ради Василь Байцим, заслужений тренер України з легкої атлетики, майстр спорту СРСР Володимир Яловик, екс-депутат Луцької міської ради Степан Цимбалюк і начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області Олександр Давидюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників зі святом і зичить міцного здоров’я, миру і добра.
Василь Байцим
Василь Байцим
Володимир Яловик
Володимир Яловик
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

4 січня у світі відзначають День хіт-параду. У цей день 1936 року американський журнал Billboard вперше надрукував перелік грамплатівок, що найбільш розкуповувалися. Першим хіт-парад очолив джазовий скрипаль Джо Венуті з мелодією «Stop! Look! Listen!».

Наша хроніка:

Торік у Луцькому зоопарку трапилася пожежа. На щастя, ні відвідувачі, ні тварини не постраждали. Щоправда, від займання потерпали морські свинки, бо гасити будівлю почали, коли маленькі мешканці були всередині. Їх довелося обігрівати та розтирати.

У 2014 редакція розповідала, що лучанин повернувся з музичного турне Францією. Волинянин Ілля Сметанін, який грає на скрипці у складі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України, повернувшись з турне найбільшими містами Франції з новим мюзиклом «Mozart L’Opera Rock le Concert», привіз море вражень та емоцій.

У 2013 році видання інформувало, що поблизу Горохова, у селі Цегів, діє єдина в області ферма, де розводять маленьких коней.

У 2013 році у Києві показали старовинні ялинкові прикраси.

А у 2012 редакція розповіла про волинську жінку-магніт. У Берестечку живе жінка, до якої прилипають металеві предмети, щоправда ‒ не всі. Речі, виготовлені в Китаї, не тримаються.

Народилися:

Цього дня народилися визначний англійський фізик, математик і астроном Ісак Ньютон, німецький філолог, один із братів, відомих обробкою та публікацією казок із німецького фольклору Якоб Грімм, французький тифлопедагог, викладач, винахідник точково-рельєфного шрифту для сліпих Луї Брайль, італійський композитор Джованні Баттіста Перголезі, німецький астроном, який склав першу карту Місяця Вільгельм Бір, український мовознавець, лексикограф, педагог і громадський діяч Павло Житецький, народний художник СРСР, відомий «гіпермонументаліст» Зураб Церетелі, англійська й американська актриса театру, кіно і телебачення («Шлях героїну», «Молода Катерина», «Легенди осені», «Перший лицар», «Сабріна», «Сибірський цирульник», «Внутрішня імперія») Джулія Ормонд, американський боксер-професіонал Джон Руїс, український футболіст Григорій Ярмаш, український футболіст, півзахисник київського «Динамо» та юнацької збірної України Владислав Калитвинцев.

Сталося:

1493 – Христофор Колумб почав шлях з Америки в Європу під час свого першого плавання.

1494 – виданий звід православних пісень «Осмогласник» — перша книга в південнослов'янських державах, надрукована кирилицею.

1919 – Рада Східної Галичини прийняла рішення про приєднання до України.

1943 – американський журнал «Тайм», підбиваючи підсумки 1942 року, назвав «людиною року» Йосипа Джугашвілі (Сталіна).

1948 – Після більше 60 років британської окупації Бірма (нині М'янма) проголошує незалежність і стає незалежною федеративною республікою. Главою уряду обрано У Ну, що виконував обов'язки прем'єр-міністра в перехідному уряді.

1951 – Війна в Кореї: війська КНДР за підтримки китайців повторно взяли Сеул.

1955 – ЦК КПРС видав постанову «Про дні пам'яті В. І. Леніна», в якій було сказано, що «доцільно відзначати пам'ять В. І. Леніна не в день його смерті, що накладає печать жалоби і скорботи, а в день народження В. І. Леніна – 22 квітня».

1970 – «Бітлз» востаннє працювали разом під час запису пісні Let It Be для однойменного альбому.

1985 – в одній із клінік північного Лондона народилася дівчинка у Кім Коттон – першої в світі сурогатної матері.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Польщею, Естонією та Китаєм. Албанія та Узбекистан визнали незалежність України.

2004 – як наслідок «революції троянд» президентом Грузії обраний Михаїл Саакашвілі.

2004 – марсоход «Спіріт» здійснив посадку на Марсі.

2010 – відкрито найвищий хмарочос у світі — Бурдж Дубай.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus