USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

40 крилатих ракет націлені на Україну, – ОК «Південь» про загрози з Чорного моря

10 Червня 2022 13:58
У Чорному морі все ще перебуває чотири російських надводних носії крилатих ракет і підводний човен, на яких розміщено 40 ракет. Відтак ризик посилення ракетних ударів – високий.

Про це повідомила керівниця пресцентру угруповання «Південь» Наталія Гуменюк під час телемарафону, повідомляє 24 канал.

«40 крилатих ракет націлені на Україну. Це два підводних човни і 4 надводних носії ракет. Крім того, наразі під час чергування в морі ми зафіксували один великий десантний корабель, решта тримаються ближче до пунктів базування в окупованому Криму, але також на напоготові», – зазначила Гуменюк.

Вона зауважила, що наразі варто розуміти, що ці кораблі та підводні човни споряджені і «це все націлено на Україну», тож ми маємо бути готовими до посилення ракетних атак з російської сторони і відповідно – нашого захисту.

Щодо острова Зміїний, за словами Гуменюк, там ворог намагається укріпитися і зробити свій гарнізон, але «тимчасово окупований острів їх не сприймає» – погодні умови дуже несприятливі для розгортання техніки.

«Водночас росіяни уже виставили протиповітряну оборону для своїх кораблів. Оскільки остерігаються, що будуть уражені нашими береговими комплексами, також вони поставили там ЗРК (зенітно-ракетні комплекси) і реактивні системи залпового вогню», – наголосили в ОК «Південь».

Активність росіян біля острова Зміїний має не лише військову мету. Адже наявність там військових кораблів та чимала кількість мін поблизу узбережжя Чорного моря унеможливили роботу українських портів. А відтак і морську торгівлю нашої держави, в тому числі й доставку продовольства.

В оперативному командуванні «Південь» наголошують, що російські окупанти тримають свої судна на безпечній лінії від берега та відпрацьовують дії в умовах застосування проти них протикорабельних ракет та авіації.

Військово-морські сили ЗСУ відкинули флотилію ворога від берегів нашої країни. Зараз росіяни в акваторії Чорного моря не підходять ближче, ніж на 100 кілометрів.

З початку війни Росія повністю контролювала північно-західну частину моря. Однак наразі вона перетворилася на «сіру зону», яку не контролює жодна зі сторін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus