USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

4800 хворих. Де ситуація з COVID-19 на Волині найгірша

23 Жовтня 2020 12:20
На сьогодні коронавірусом хворіють більше 4800 волинян. Найгірша ситуація спостерігається в Нововолинську, Володимир-Волинську та Ківерцівському районі.

Про це йшлося 23 жовтня у Волинській облдержадміністрації під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Відзначимо, що за останню добу на Волині зареєстровано 218 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужала 101 особа.

Найбільше нових випадків було зафіксовано в Луцьку (35), Ківерцівському районі (27), Ковельському районі (26), Нововолинську (23) та Маневицькому районі (20).

Заступниця директора Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Надія Костирка розповіла, що епідситуація залишається складною, адже відзначається подальша тенденція до росту захворювань.

За останні дні приріст захворювання становить 8-12%.

Найгірша ситуація спостерігається в Нововолинську, Володимир-Волинську та Ківерцівському районі, де простежується значний приріст кількості хворих. Зважаючи на це, із 26 жовтня відповідно до нового епідемічного зонування, до червоної зони віднесено міста Володимир-Волинський і Нововолинськ, Ківерцівський район Волинської області, а до помаранчевої – міста Луцьк та Ковель, Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Камінь-Каширський, Ковельський, Локанчинський, Луцький, Любешівський, Любомльський, Маневицький, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський та Шацький райони Волинської області.

Як наголосила Надія Костирка, на Волині немає жодної адміністративної території, яку б віднесли до зеленої зони.

«Понад 4800 волинян продовжують хворіти», – сказала вона.

Також відзначила, що на стабільно високому рівні в області летальність від коронавірусу – 2%. Основна частина (76%) померлих – це особи віком понад 60 років. Загалом із початку жовтня на Волині зафіксовано 61 випадок смерті.

Високий і рівень захворюваності на пневмонію, яку все частіше діагностують у дітей (кількість випадків пневмонії серед дітей зросла удвічі).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus