USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

5 волинянам, які виготовляли та збували наркотики, загрожує до 12 років в'язниці

17 Жовтня 2019 13:08
П’ятьом учасникам злочинної групи слідчі поліції Волині за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів з кваліфікуючою ознакою, вчинення злочину в складі організованої злочинної групи.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Нагадаємо, в серпні оперативники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва обласної прокуратури затримали трьох волинян 20-ти, 22-х та 18-ти років, котрі займалися збутом психотропних речовин на території обласного центру за допомогою каналу в месенджері. Зловмисникам оголосили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України та обрали міру запобіжного заходу.

У рамках досудового розслідування поліція встановила причетність до організованої злочинної групи, ще 31-річного та 19-річного жителів обласного центру Волині.

Зловмисники створили інтернет-ресурс та месенджер із продажу психотропних речовин. Чоловіки залишали закладки в людних місцях Луцька. Кошти від злочинної діяльності вони отримували на електронний гаманець однієї з платіжних систем, а потім виводили на банківську картку.

У результаті проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили майже 17 г. амфетаміну, понад 20 г. «PVP», а також канабіс. Окрім цього, у фігурантів вилучили автомобіль «BMW 320», 18 банківських карток, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та понад 5 тис. грн.
«Учора усім п’ятьом учасникам злочинної групи слідчі, за процесуального керівництва прокуратури, повідомили про підозру у вчиненні 11 епізодів злочинної діяльності за ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України за кваліфікуючою ознакою, вчинення злочину в складі організованої злочинної групи. Окрім цього, організатору групи оголосили про підозру у вчиненні трьох кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - зазначив Володимир Костанюк, начальник Управління протидії наркозлочинності поліції Волині.

Двом із підозрюваних обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, одному – домашній арешт. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу іншим учасникам організованої злочинної групи.

Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus