USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк став віртуальним у 3D-форматі

24 Грудня 2013 14:22
3D-проект, у якому місто стало віртуальним та об’ємним, представили у Луцьку. Тут мальовничість славного міста можна розгледіти з висоти пташиного польоту.

У Палаці культури Луцька сьогодні, 24 грудня, презентували 3D-тур «Віртуальний Луцьк». Тепер з історично-культурними об’єктами міста можна буде ознайомитися з будь-якої точки світу завдяки інтернету. Родзинкою, кажуть розробники, є панорамні знімки з висоти 100 метрів. Проект представляє собою інтерактивний путівник, в якому є можливість подорожувати містом, розглядаючи в деталях ті чи інші об’єкти. Для цього зробили 55 наземних панорам і 10 панорам з висоти. Для останніх розробляли спеціальні гвинтокрили на дистанційному керуванні, якими піднімали техніку на висоту.

Проект закупила Луцька міська рада за 42525 гривень у київської студії «3DTOUR.UA». «Віртуальний Луцьк» став першим містом, яке презентували в рамках ще одного проекту – «OpenUkraine». Він має запрацювати після Нового року. Мета цього інтернет-ресуру – показати туристам Україну такою гарною, мальовничою, якою знаємо її ми, - розповів керівник 3D-студії Михайло Скиба. Він додав: «Є англомовна версія, інтeрфейс сайту пропонуватиме відвідувачам різні маршрути. Наприклад, іноземець їхатиме в Київ на екскурсію, то він ще захоче побачити й інші міста і тут зачепиться за Луцьк. На сайт можуть додаватися кафе, ресторани, готелі, відповідно турист зможе знайти для себе усе необхідне, а це - сервіс».

Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда наголосила, що такі проекти – це чималі вливання іноземних коштів, адже в середньому турист із-за кордону за тиждень перебування в Україні лишає 500 доларів. «Віртуальний Луцьк» планують розмістити на сайті «Візіт Луцьк».

Був присутнім на презентації і автор ідеї «Віртуальний Луцьк» - луцький студент Артур Опейда. Робити місто тривимірним він почав ще з 2011-го року. Його панорами уже є на сайтах «Візіт Луцьк» та «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Керівник студії «3DTOUR.UA» Михайло Скиба домовився з волинським студентом про подальшу співпрацю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таисия Показати IP 25 Грудня 2013 20:36
Интересная новость! А почему она осталась без комментариев?
Петро Показати IP 18 Січня 2014 22:43
похоже вже є у Трускавці!
лучанка Показати IP 27 Січня 2014 20:27
і де ті туристи в Луцьку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus