USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

700 пасок для захисників України: волиняни відправили на схід черговий вантаж. Фото

7 Травня 2021 18:33
З Театрального майдану Луцька активісти волонтерського центру «Серце патріота» повезли солдатам домашні продукти, маскувальні сітки та інструменти.

Керівник центру Сергій Балицький розповів, що дорога займе орієнтовно чотири-п’ять днів, адже вантаж розвозитимуть по двох областях: Донецькій, а потім – Луганській.
«Трохи важко з причепом, але хочеться максимально до усіх завітати. Кожен вантаж особливий, а цей – святковий. Була Пасха, і це згуртувало небайдужих людей. Те, що ми планували, навіть не можемо вмістити, тому передаватимемо поштою», – каже Сергій Балицький.
Він демонструє захисні маски-протигази, які передали захисникам України з варшавського «Корпусу миру». Маски виготовлено у Франції зі спеціальних матеріалів, вони ефективно захищають від диму, пилу, шкідливих випарів. Таких засобів захисту на схід везуть 150.
Завантажили у добре відомий солдатам жовтий бус і маскувальні сітки.

«За них дякуємо ківерцівським школярам, – пояснює Сергій Балицький. – Готові дуже дорогі. Тому купуємо заготовки і діти обплітають їх клаптиками. Так економимо значні кошти, адже масксітки потрібні завжди – різних кольорів і розмірів».
«Це наша 241-ша поїздка з початку діяльності. А цьогоріч уже шоста, – додає волонтерка Ольга Балицька. – Зібрали для воїнів майже 700 пасок, святкові смаколики, закрутки. Дітки підготували пакунки з малюнками і подарунками. Хоча, звичайно, є й запчастини, медикаменти, будматеріали. Дуже дякуємо усім, хто допомагає і не забуває про наших солдатів».
Олександр ДУРМАНЕНКО

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віра Показати IP 7 Травня 2021 18:52
Щасливоі дороги! Нехай Матінка Божа вас і наших захисників охороняє!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus