USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

8 грудня: події, факти, дні народження

8 Грудня 2019 00:00
День народження 8 грудня відзначає головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

Рідні, знайомі та вдячні пацієнти бажають їй міцного здоров’я, мирного неба і приємних подарунків від Бога. Нехай у домі буде затишок і добробут, поряд - надійне плече друга. Гарних вам людей на шляху і успіхів у всіх починаннях.

Окрім того, святкують сьогодні адвокат Ігор Оксенчук та експрокурор Волинської області Вадим Максимов.
Ігор Оксенчук
Ігор Оксенчук
Вадим Максимов
Вадим Максимов
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає імениників та бажає міцного здоров'я, вдачі, щастя, здійснення всіх мрій та задумів, творчої наснаги. Хай кожен день повниться приємними емоціями, а гарних настрій не вичерпується ніколи.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ІА Волинські Новини підготувало фоторепортаж із засніжених вулиць міста Луцька, щоб нагадати, що сніг – найкращий дизайнер. Він все прикрасить, розмалює, зробить білим, ошатним і святковим.

У 2017 лучани прощалися з видатним українським письменником, журналістом, почесним громадянином Луцька Іваном Корсаком, серце якого перестало битися 7 грудня на 71 році життя.

5 цікавих історій луцьких кликунів ІА Волинські новини розповідало читачам у 2016.

У 2015 році у цей день світ побачив проморолик в рамках урядової кампанії «Ukraine. Open for U». Як зазначили в Мінекономрозвитку, ролик покликаний відродити інтерес туристів до подорожей в Україні, а також сприятиме надходженню іноземних інвестицій в туристичну галузь.

Також видання інформувало, що українка вперше стала чемпіонкою світу з більярду. Марія Пудовкіна здобула перемогу на змаганнях, що відбувалисяв російському місті Томськ.

У 2014 році Росія скасувала усі потяги в Україну. Таке рішення пояснили низькою рентабельністю перевезень за цими маршрутами.

3 роки тому 12-річна волинянка Юлія Шумик виборола друге місце на Всеукраїнській танцювальній олімпіаді Oriental dance festival "OASIS DANCE STAR".

У 2012 році у цей день у Луцьку розпочався музичний фестиваль «Jazz Bez». Відкрився концерт виступом змішаного проекту кількох музикантів.

Народилися:

8 грудня народилися український живописець Остап Білявський, український хірург Микола Волкович, французький винахідник і кінорежисер, піонер кіно Жорж Мельєс, українська актриса і письменниця Марія Крушельницька, український композитор, диригент, народний артист України Климентій Домінчен, український письменник Антон Хижняк, український мистецтвознавець Павло Жолтовський, український живописець Никанор Онацький, український веслувальник, каноїст, дворазовий олімпійський чемпіон Сергій Петренко, український веслувальник, байдарочник, олімпійський чемпіон Сергій Нагорний, український оперний співак, народний артист СРСР Микола Манойло, голлівудський кіноактор Девід Керрадайн, американський рок-музикант, фронтмен групи The Doors Джим Моррісон, американська актриса, лауреат премії «Оскар» Кім Бейсінгер («Таємниці Лос-Анжелеса»; «9 1/2 тижнів», «Справжня Маккой»), українська письменниця, співачка, журналістка Ірена Карпа, український професійний баскетболіст Олексій Печеров.

Сталося:

1868 — у Львові засноване товариство «Просвіта».

1919 — коаліція союзників (члени Антанти) визнала східним кордоном Польщі «лінію Керзона», юридично затвердивши анексію Польщею деяких українських етнічних земель — Холмщини, Підляшшя, Лемківщини та Посяння.

1963 — у Неваді викрадений син американського співака Френка Сінатри.

1966 — в Егейському морі затонув грецький паром «Геракліон», здійснюючи черговий рейс з острова Кріт. Причиною катастрофи стала вантажівка-рефрижератор, яка зірвалася з кріплення і проламала ворота. Загинули 264 людини.

1980 — кількома пострілами в спину 25-річний Марк Девід Чепмен вбив Джона Леннона, який ввечері повертався з дружиною Йоко Оно додому. Убивця навіть не намагався втекти з місця злочину.

1987 — у Вашингтоні генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов і президент США Рональд Рейган підписали договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

1991 — Відбулася зустріч лідерів України, Білорусі та Російської Федерації у Біловезькій Пущі. Зустріч завершилася підписанням Біловезької угоди, що засвідчила юридично факт припинення існування СРСР як держави.

2004 — Верховна Рада України проголосувала за «великий пакет» — внесення змін до Конституції в частині місцевого самоврядування та закон «Про особливості застосування закону України «Про вибори Президента України» при переголосуванні повторного голосування у грудні 2004 року».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus