USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

83% українців вважають себе патріотами

23 Серпня 2019 12:39
Патріотами вважають себе 83% громадян України. Такі дані опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг» у серпні 2019 року.

Лише 11% українців не вважають себе патріотами, ще 6% не змогли відповісти.

Загальна кількість патріотично налаштованих громадян перевищує 75% у всіх регіонах України: на заході таких 86%, у центрі – 85%, на сході – 79%, на півдні – 78%.

Також під час опитування зафіксували найбільшу кількість тих, хто підтримав би проголошення незалежності України, якби сьогодні перед ними постав такий вибір – 82% (у 2012 році таких було 62%). 12% українців розповіли, що не підтримали б незалежність, а 6% – не змогли дати відповідь.

Згідно з опитуванням, 65% опитаних ідентифікували себе передусім як громадянина України, 15% – як жителя певного регіону, міста чи села, 18% – як «просто людина», 16% ідентифікують себе за національністю, 10% – за сімейною роллю, 8% – як радянська людина, 7% – як європейця, 6% – як громадянина світу, близько 3-4% назвали б свої релігійні переконання або професію.

До слова, опитування не проводилося на окупованих територіях Криму та на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Навуходоносор Показати IP 23 Серпня 2019 14:10
Нагадаю лише про головні критерії патріотизму: поважати сімейні цінності, не красти, не вбивати, не оскверняти навколишнє середовище матюками, сумлінно, чесно і професійно виконувати свою роботу на будь-якій посаді, не забруднювати природу, не пиячити, дотримуватися законів Нагірної проповіді Христа, толерантно відноситись до інших народів. Цифра 83% - хороша цифра, однако повірити їй, оглядаючи сучасну дійсність, не можу. Накінець, патріот і патріотично налаштований - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці.
К.лучанин до Навуходоносор Показати IP 23 Серпня 2019 15:00
Ці "головні критерії патріотизму" сам придумав? Якщо пишеш "нагадаю", то є якесь першоджерело звідки взяв ці слова. Все ,що ти написав ніякого відношення до патріотизму не мають, ЦЕ Є ПРОСТО ЛЮДСЬКІ ЧЕСНОТИ , яких треба дотримуватись усім незалежно від віри сповідання. Не кожен хто б'є себе в груди і заявляє що патріот, насправді таким не є. Нагадаю про таких справжніх патріотів України як В.М. Чорновіл , Л.Г.Лукяненко, Є. Сверстюк , В. Стус які пройшли через табори, камери смерті. Вони життя свого не шкодували задля України. Чи кожен би "патріот" витримав би таке? Це є питання.
Лучанин до К.лучанин Показати IP 23 Серпня 2019 16:50
Не звертай на нього увагу. Він не патріот, він просто волею-неволею - люмпен, який вміє витягувати розумні фрази з інтернету
Навуходоносор до К.лучанин Показати IP 23 Серпня 2019 19:07
Першоджерелом для вищезгаданих чеснот є не літературні джерела, а людське життя. Відносно згаданих Вами особистостей: як на Вашу думку, попав би чи ні сьогодні Вячеслав Максимович Чорновіл на сайт "Миротворець" за його ідею федералізації? Він був батьком цієї ідеї. Так що не треба опиратися на хиткий фундамент емоцій, включайте краще мізки. На практиці сотні разів бачив:чим гучніший "патріот", тим більше поцупив державного. "Лучанину" нагадаю смислове значення слова "люмпен". Термін «люмпен» впровадив Карл Маркс для позначення найзнедоленіших верств населення. Так що сьогодні в люмпени в порівнянні з батьківщиною Маркса він може записати 98 відсотків нашого населення. Якщо він виняток - зичу йому втриматись в 2-ох відсотках! Хоча це проблематично...
777 Показати IP 23 Серпня 2019 16:50
да хоть марсианами...
999 Показати IP 24 Серпня 2019 15:38
Автору статті, дуже хочеться у День Незалежності, щоб 83% громадян, що проживають в Україні вважали себе патріотами. Якщо не тупо опитувати людей на вулиці, а провести незалежний не від кого референдум щодо того чи вважаєш ти себе патріотом України, то тільки 50 на 50 відсотків і не більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus