USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нагрудну медаль «За гідність та патріотизм» вручили сільському голові на Волині

26 Березня 2015 13:30
Відзнаку «За гідність та патріотизм» вручили голові Підгайцівської сільради Юрію Семенюку за те, що він з особливим трепетом і турботою опікується сім’ями загиблих воїнів-волинян.

Про це йшлося під час 43-ої позачергової сесії Луцької районної ради вчора, 25-го березня.

Нагрудну медаль сільському голові офіційно вручив начальник управління МВС України в області Петро Шпига.

«Ми майже щодня ховаємо хлопців – такі сумні реалії сьогодення. Ми втрачаємо не просто волинян, героїв, а наших найкращих хлопців. Я дякую райдержадміністрації за розуміння й підтримку сімей загиблих волинян в зоні АТО. З нашої роти спецпризначення «Світязь» загинуло семеро чоловіків. Двоє з них – із Підгайцівської сільради. Ми нагороджуємо саме цього сільського голову, бо йому найважче, з його громади двоє чоловіків загинули, і він розуміє та усвідомлює всю складність ситуації. Тому сім’ям загиблих виділили земельні ділянки, нарахували соцвиплати», – розповідає головний міліціонер Волині.



У коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини голова Підгайцівської сільради Юрій Семенюк каже, що їхня сільрада – рекордсмен із видачі земельних ділянок для АТОшників області.

«Ми найбільше земельних ділянок роздали учасникам АТО та їхнім сім’ям – 45. Є розуміння і депутатів, і місцевих мешканців. Щодо сімей загиблих бійців із «Світязя» Іщука й Столярчука, то їхнім рідним район дав по 10 тисяч гривень, область – по 100 тисяч гривень. Також була допомога й від держави. Сільрада нічого не зобов’язана давати, втім, є воля депутатів допомагати, ми її виконали. Так, допомогли дітям загиблих влаштуватися у ДНЗ. Виникають певні складнощі, бо маємо лише один дитячий садочок на 130 місць. Оскільки є 7 тисяч мешканців, то потрібно ще два таких ДНЗ на сільраду. Окрім того, для них харчування безплатне. Також ми дали сім’ям загиблих воїнів земельні ділянки, допомогли їм оформити проектно-кошторисну документацію. Усе це - безплатно, фінансові витрати взяла на себе сільрада», – пояснює нагороджений.
Нагадаємо, звання «Почесний громадянин Луцького району» присвоїли загиблим волинянам, які боронили незалежність, волю і цілісність Батьківщини. Так депутати вирішили вшанувати на високому рівні героїв свого району й проголосували за це одностайно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
волинянам Показати IP 26 Березня 2015 17:02
повний маразм, Шпига кому вручаеш медаль? людині яка блокувала дороги та не пускала жителів Підгаєць в Київ на євромайдан
А Показати IP 26 Березня 2015 17:06
А Шпизі вже участок в Струмівці виділили мимо учасників АТО
ау Показати IP 26 Березня 2015 18:08
громадські організації до Шпиги, хай пише заяву на пенсію
мешканка Показати IP 26 Березня 2015 21:49
Це неправильно,Шпига теж захотів земельну ділянку під цей шабаш.А голові плюс влаштував у садочок , аінші діти хай їздять до Луцька хоча живуть біля садочка.Ще наш голова був проти церкви хоча туди він навіть неходив .Хотів показати який він правильний Тільки люди можуть сказати чи так чині .Але Бог один памятайте про це пан голова
мальва Показати IP 27 Березня 2015 08:42
Що ви творите, чому медаль не дали жодному, хто прийшов з передової, а тому хто відсиджується тут. Він що віддав свою власну ділянку? Дайте всім сільським головам медалі, які виділили ділянки учасникам АТО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus