USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

8 Березня: по два боки святкування

7 Березня 2012 13:57
Міжнародний жіночий день в Україні відзначають регулярно. Втім, кожен його відзначає та сприймає по-своєму. Отож, думки про це свято відомих волинянок та волинян.

Чого хочуть жінки?

Заступник директора ТВО «Волинське телебачення» Наталка Войтович очікує від свята і подарунків, і відповідного ставлення, і щирих побажань.

«Це ж все-таки жіночий день, попри історичні моменти. Хочеться і уваги особливої, і щоб чоловік домашню роботу перебрав на себе, і подарунків приємних», - каже вона.

На 8 березня теледіва отримувала різноманітні подарунки: парфуми, квіти, прикраси. «Чогось особливого – не було. Автомобіль «Феррарі» ще не дарували», - з усмішкою додала вона.

На її думку, навіть, якщо чоловіки не визнають це свято, вони мають подарувати цей день «своїм» жінкам. «Треба все продумати заздалегідь. Що дарувати мамі, дружині, сестрі. Потрібно врахувати їх смаки та побажання. Можливо, нарешті розщедритися, і запросити кохану до ресторану, аби поласувати чимось смачненьким», - зауважила Войтович.


***

Натомість очільниця обласного центру зайнятості Раїса Кучмук вважає, що 8 березня свято має створити жінка. «Але приховано, щоб чоловіки не відчули цього», - стверджує посадовець.

А найприємнішим подарунком для Кучмук була вербова гілка з бруньками. «Дуже подобалося, коли чоловіки намагалися дівчині, яка їм припала до душі, оформити вітальну листівку гарніше, ніж іншим», - згадала жінка.

Чоловікам ж вона побажала триматися. Мовляв, 8 березня – велика відповідальність для них, бо не завжди можуть вгадати те, що хоче жінка. «Нехай тримаються і будуть оригінальними», - додала вона.

***

Директор агенції розвитку «Єврорегіон «Буг» Ірина Ітані в цей день хоче сама зробити подарунки усім дівчатам та жінкам. Водночас вона відзначає, що побажання і «презенти» мають бути від душі.

«Не важлива ціна, не важливо хто. Аби від щирого серця. Навіть, якщо це квіти та посмішка», - запевнила вона.

***

Начальник управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Світлана Мишковець розповіла, що 8 березня їй хочеться сказати багато теплих слів «жінкам-дівчатам, які зі мною працюють».

З її слів, найкращий подарунок вона отримала від дочки. «Ви знаєте, в 1993 році були складні часи. Затримували зарплати та інше. Моя дочка, якій було 3 роки в той час, намазала мені хліб маргарином і посипала цукром. І принесла це, разом з чаєм, в ліжко. І зараз це постійно згадую», - розказала Мишковець.

Водночас вона стверджує, що не дуже полюбляє подібні свята. Мовляв, не завжди знаєш, чи щирі привітання від незнайомих людей. Чоловік ж її у цей день завжди каже: «Дякую тобі за те, що подарувала мені дитину. У нас вона одна».

***

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко шкодує, що у чоловіків доволі бідна фантазія. «Ми завжди очікуємо більше уваги. Подарунки – теж приємно, але не вистачає оригінальності», - каже вона.

На її думку, чоловіки особливу увагу жінці мають приділяти весь час - не тільки на 8 березня. «Це має бути стилем життя для них. Має бути відповідна культура поведінки, а відношення до жінки показує його вихованість», - вважає Янко.

***

Фінансовий директор акціонерного товариства «Луцький домобудівельний комбінат» Алла Бондарчук очікує на свято хорошого та доброго ставлення. «Навіть якщо не згадують цілий рік, то хай постараються», - додала вона.

Чи не найкращим для Бондарчук був подарунок від внука. «Йому ще не було місяця. Але мені зранку принесли корзинку з квітами, і там була відкритка, яку написали його батьки, але підписали від імені внука словами «Бабусечко, я тебе люблю. Цілую». Це мені запам’яталося на все життя», - розповіла вона.

З її слів, жінкам завжди найприємніше отримувати подарунки від дітей чи внуків. Мовляв, їм присвячуємо їм своє життя.

***

Проректор з навчально-виховної роботи Волинського національного університету імені Лесі Українки Ірина Констанкевич переконана, що 8 березня – це родинне свято.

«Мій чоловік регулярно намагається подарувати щось оригінальне, але я не завжди можу зрозуміти його задумку. Може я не завжди налаштовувалася на його подарунки. Щоправда за роки життя навчилася адекватно реагувати на них», - поділилася спогадами освітянка.

Серед подарунків найбільше цінує тюльпани та називає їх «демократичними квітами».

***

Заслужений майстер спорту України, чемпіонка Європи, ковельська боксерка Тетяна Коб вважає, що на першому місці під час свята має бути увага до «слабкої статі».

Найчастіше отримувала в подарунок квіти, а чоловікам радить не забувати про 8 березня, бо є такі, що забувають.

Про що не змовчали чоловіки

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук розповів, що на 8 Березня у його родині була традиція працювати. «Тоді 8 березня було швидше державним святом. Святкували в школі, дівчаткам квіти дарували. Тоді були ранні весни, то ми мали можливість діставати проліски в лісі», - пригадав Клімчук.

Нині губернатор близьким жінкам дає в подарунок практичні та функціональні речі. «А дружині Світлані…По-різному бувало, але квіти – завжди. Вони любить квіти, які близькі до польових. В молодості я їй дарував мімози», - пригадав Клімчук.

«Головне, щоб на 8 Березня…та й до 8 і після… Щоб у наших чоловіків залишалося бажання кохати. Але не тільки, щоб вони їх кохали. А щоб вони розуміли, як важливо, щоб і їх кохали», - сказав губернатор.

Голова Волинської ОДА у цей день звертається до чоловіків. «Мужики, ну хоча б в цей день побудьте мужиками! Поносіть їх на руках, та помийте посуд в кінці кінців! Від того рівень нашого благородства тільки підвищиться. Треба не тільки брати, а й віддавати. Є шанс, мужики! Маєте шанс стати ліпшими і зробити ще один крок на зустріч своєму коханню. Не важливо, скільки воно триває – тиждень, 10 місяців, 10 років чи 40, як у мене», - радить Борис Клімчук.

***

А волинський музикант, лідер гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук каже, що оригінальних традицій відзначення 8 березня у нього немає. Проте неодмінно вітає близьких, знайомих, колег та рідних жінок із цим святом.

«Колег по роботі ми будемо вітати усім чоловічим колективом вранці 8 березня. Ми, як правило, накриваємо нашим красуням полянку, даруємо квіти та подарунки. Хоча кількість чоловіків у колективі «Кораблика» разів у 3 менша, аніж жінок», - розповів Тіма.

Лідер «ФлайzZzи» не забуває і про інших жінок. «У нашому музичному колективі класично вітаю єдину дівчину у нашій банді вар'ятів Джамалку смс-повідомленням або дзвінком», - запевнив Андрій Тимчук.

Рідних жінок Тіма вітатиме невеликими подарунками та букетами квітів. «А просто знайомих жінок на вулиці буду вітати якимись приємними словами», - зізнався музикант.

«Шановні дівчатка та жіночки, ми вас страшенно обожнюємо! Реально відчуваємо, що без вас ми б нічого не досягнули б і не зробили багатьох хороших речей у цьому житті! Тому зичимо, щоб ви завжди були здорові, щасливі, закохані, регулярно посміхались та тішились всьому, що вас оточує! Море позитиву та купу втіхи від життя!» - каже Тіма.


***

Депутат обласної ради Ігор Гузь категорично проти відзначення 8 березня в Україні. «8 березня, 23 лютого – це пережитки минулого. Мусить бути якесь проукраїнське бачення відзначень будь-яких свят», - переконаний політик.

Депутат також вважає, що Міжнародний день жінок – це яскраве комуністичне свято. «Ми ж знаємо, хто його засновував. Роза Люксембург і її сотоваришки, так би мовити», - сказав Ігор Гузь.

На його думку, в Україні є нормальний замінник 8 брезню – це День матері. «Я, наприклад, свою дружину, свою матір і всіх близьких жінок, які у мене є відповідно вітаю у День матері», - зізнався Гузь.

Натомість на 8 березня Ігор Гузь ніколи нікого не вітав, і цей рік не буде винятком.



***

Директор радіостанції «СіД FM» та ведучий ліги КВН «Волинь» Андрій Зубенко розповів, що як справжній радійник найперше вітатиме знайомих, колег та близьких гарними словами. Ну і, звісно, квітами. 8 березня для Зубенка, щоправда, не дуже відрізняється від робочих буднів. Зізнався, що у цей день працюватиме.

«Для мене це свято – ще один привід привітати своїх улюблених жінок і особливо маму. Не сказав би, що відчуваю себе якось особливо, як павич хвоста не розкриваю. Звичайний день, тільки ось жінкам приділяєш більше уваги», - каже Зубенко.

Він також розповів історію із шкільного життя. «Десь у класі 3-4-му вирішив зробити подарунок всім дівчатам у класі: подарувати вітальні листівки. Дівчат було 18, і кожній потрібно було написати окреме вітання. Було важко та й написати потрібно було каліграфічно. Ох, і намордувався! Так, 8 березня, коли на перерві всі вийшли з аудиторії, взяв і розклав дівчатам листівки у щоденники. Коли вони повернулися знайшли і прочитали, то були приємно подивовані і до завершення уроків втаємничено поглядали на мене, може так дякували», - пригадав Зубенко.

Директор СіД FM приєднується до усіх побажань на честь 8 березня: «Жінки, Ви – найчарівніші. Дякую Богу за те, що він створив Вас. Без Вас ми, чоловіки, нікуди і ніяк, бо кожен представник сильної половини людства хоче, щоб поруч була представниця чарівної половини людства».

***

Директор ліги КВН «Волинь» Валерій Пельц вважає, що 8 березня – свято весни і жінок. «Більшість чоловіків стараються в цей день чкурнути на рибалку, чи щось в цьому дусі», - жартує Пельц.

Також він розповідає, що традиційно в цей день дарує квіти. «Однозначно це мають бути корисні речі, приміром, спінінг», - зазначив Валерій Пельц.

«Минулого року я здивував всіх, у тому числі і себе, бо ліпив вареники», - розповів Валерій Пельц. Цьогоріч, за його словами, думає також порадувати дружину дивом кулінарії. А за часів студентства кавеенщик важко переживав 8 березня, адже у його групі була гендерна нерівність – на одного хлопця припадало дві дівчини.

«В цей день хотів би привітати всіх жінок, в тому числі читачок «Волинських Новин», з цим святом та побажати здійснення всіх ваших мрій, і щоб ви завжди в житті мали міцну опору. Вітаю також свою кохану дружину Майю, маму та тещу з цим святом», - каже Пельц.

***

А ведучий новин на «Волинському телебаченні» Микита Чибар зізнався, що з кожним роком сучасну жінку скаладно чимось здивувати.
«8 березня – свято не з дешевих, тому дарую тільки найближчим жінкам: мамі, бабусі чи дівчині. Прекрасно розумію, що вже не в такому віці, щоб робити подарунки своїми руками – про клей, ножиці та папір. Я, на жаль, не інженер автозаводу «Мерседес» - тут би це «пройшло», - пожартував він.

Микита Чибар не уявляє, яким світ був би без жінок. «Все-таки дякуючи природі, розумію, що без прекрасних наших такі слова як «дзеркало», «торба», «пательня» та «утюжки» миттєво вийшли б з мовного вжитку. Вони – наше все: з 15-ти років милують нас поцілунками, а з 75-ти – консервними заготовками. Ну, хіба ж вони не універсальні, ці жінки?» - роздумує Чибар.

Також Микита Чибар зізнався, що 5 років провчився на «жіночому» факультеті – філологічному. «Йдеться про колектив з 25-ти елітних дівчаток та одного одногрупника. Хоча, останній, мабуть, для підтримки, і, щоб було кому за плече поплескати. Якщо на інших факультетах дарували подарунки, то на нашому – шампанське та цукерки. Дівчата були задоволені. Коли мене одна відволікла, а в цей час повз моє праве око пролетів в міліметрі корок. Хотів би подякувати, користуючись святом», - пригадав ведучий.

Він також додає, що 8 березня – українське народне свято, адже, на його думку, в нас проживає найгарніший матріархат світу. А у цей день вітає свою маму Зою.

***

Відомий на Волині Dj Kosik зізнався, що для нього 8 березня – зайвий привід привітати своїх близьких представниць протилежної статі з прийдешньою весною.

«Як себе почуваю, як чоловік? Спочатку скажено! Бо треба все встигнути та ще й бажано спочатку непомітно. А потім із величезним задоволенням привітати та відсвяткувати із своїми красунями це свято», - зазначив діджей.

Музикант каже, що на 8 березня зазвичай разом зі своїм колегою робить спеціальний мікс, присвячений прекрасній половині людства. «Новий мікс буде представлений для вас 8 Березня, де його можна буде почути на хвилях радіо, і також на всіх наших інтернет-порталах, де його можна скачати і насалодитися позитивом і якісною музикою», - розповів Dj Kosik.

Діджей також пригадав себе в дитинстві. «Коли я ходив і шукав це дерево, на якому цвітуть «котики». Я їх завжди наривав багато і гордий такий біг до Мами і дарував їй», - пригадав музикант. Нині ж Dj Kosik вітає усіх жінок з прийденшнім святом, а особливо свою маму Тетяну.



***

«ВН» вітають усіх волинянок з 8 Березня та зичать весняного настрою та щирих усмішок!

Підготували Анастасія ПЕРЕДРІЙ та Анатолій КОТЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
критик Показати IP 7 Березня 2012 14:11
Отличная выкладка, если бы не взяли сюда одиозную Наталию Янко. Все испорчено!
читач Показати IP 7 Березня 2012 17:20
грамотію гузю про Розу Люксембург і її сотоваришок... знання аж через верх - не сміши, бо і свято матері зовсім не українське, а з-за кордону прийшло, і до дня боротьби за права жінок найбільше причетна не роза, а клара, яка мала прізвище цеткін. а 8 березня привітати жінку чи маму просто з весною, або просто привітати - слабо? "єрой, однако", - казав дід щукар...
Совкам до читач Показати IP 8 Березня 2012 11:30
Перський цар Ахашверош (Ксерокс) (465—85 рр. до н. е.), за юдейською легендою, прогнав за непослух свою дружину і одружився з Естер — сиротою, яку виховував дядько Мордехай. Цар мав візира Гамана, котрому вклонялися всі, окрім юдеянина Мордехая. Ображений Гаман сказав цареві, що юдеї не коряться і не поважають царя. Повіривши, цар доручив Гаманові знищити юдеїв. Тоді Естер зізналася цареві, що вона юдейка і нагадала, що Мордехай свого часу врятував Ахашверошу життя, і впросила царя покарати Гамана. Цар піддався намові Естер — Гамана було вбито. Після цього Мордехай став другом царя, а юдеї дістали в царстві владу, скориставшись якою повісили десятьох Гаманових синів та вбили 75 тисяч своїх ворогів. Відтоді ця кривава подія стала національним святом юдейського народу і відзначається щорічно 8 березня як свято Пурім або день Гамана.
Правдолюб до Совкам Показати IP 10 Березня 2012 03:26
Пурим припадає на 14 адара за єврейським календарем і тільки у цьому роцівипав на 8 Березня!
Hamudor до Совкам Показати IP 10 Березня 2012 03:33
Пурим припадає на 14 адара за єврейським календарем і по григоріанському календарю тільки в цьому році випав 8-го Березня
Бомба Показати IP 7 Березня 2012 17:28
Гузь. як завжди свого дзьоба вставить не в тему. Брехун з великої літери. Робить він подарунки робить. Якщо 8 березня для нього не свято, то чому в цей день не працює ? Ідіот.
Грамотна Показати IP 7 Березня 2012 17:37
Сиро, необтесано, хоча задумка цікава. Видно, що просто часу забракло. Помилки повиправляйте, пісатєлі!
Анатолій Котлюк до Грамотна Показати IP 7 Березня 2012 18:56
:)
актор Показати IP 7 Березня 2012 17:43
Брехун і некомпетентний. І виставляє скрізь це напоказ, як юродивий Омелько з вистави "Сватання на Гончарівці". Гузю б засісти за книги так на років 5 і ніде не показуватись. А то він думає, що якщо злизав вершки, то уже й геній!? Начитався заголовків...
Маринка Показати IP 7 Березня 2012 18:13
Гузь єдиний хто вказав на комуністичне минуле цього "свята". Респект!
Руслана Показати IP 7 Березня 2012 21:45
Задумка прикльна. І людей тих всіх визвонити теж нелегко, так що авторам респект!!!
Наталка Показати IP 7 Березня 2012 23:40
З 8 Березня вiтають жiнок тiльки справжнi чоловiки, тому Гузь не вiтае нiкого. Менi його шкода. Прийми моi спiвчуття, Гузьку!!!
Омелько Показати IP 8 Березня 2012 10:11
Гузь єдиний хто тут відкрито виступив проти святкування цього комуністичного свята.
Irina Показати IP 8 Березня 2012 14:50
критикуну - Янко Наталія Вікторівна - "не одіозна" ("прогугли" термін, "грамотію"). а завжди стильна, дуже гарна, і розумна ЖІНКА! (а може, це "критикунша" просто заздрить?)
Ірина Показати IP 10 Березня 2012 00:07
Так, розумна,гарна, але "інколи" стильна - їй завжди хочеться виглядати худшою,ніж вона є, тому одяг інколи одягає на розмір чи два менший, а це дуже смішно виглядає збоку.
Я Показати IP 16 Березня 2012 11:00
Гузь не мог, не обрыгать !
твій Показати IP 16 Березня 2012 20:00
Ігор Гузь політична повія з 8 березням тебе )))
правда Показати IP 17 Березня 2012 06:24
да гузь бы за бабки и трансвиститом бы стал

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus