USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Миття посуду, усмішка, сауна: чим відомі лучани «дивують» жінок на 8 Березня

7 Березня 2018 15:57
Останнім часом було багато суперечок щодо того, чи потрібне нам 8 Березня. І поки одні вважають, що треба відзначати не Міжнародний жіночий день, а День боротьби за права жінок, виступають за скасування державного вихідного, ще задовго до восьмого числа на календарі продавці накручують ціни на квіти, а чоловіки панічно сновигають від одного магазину до другого в пошуку подарунків коханим жінкам.

Так, все ж таки, чи потрібно відзначати 8 Березня як особливе свято, на яке жінки можуть чекати протягом усього року? З’ясувати це Інформаційне агентство Волинські Новини намагалося під час спілкування з луцькими селебрітіс, політиками та посадовцями.

Усі вони по-різному ставляться до ажіотажу навколо відзначення Міжнародного жіночого дня, проте одноголосні в тому, що дарувати квіти, приділяти увагу та робити приємності жінкам потрібно набагато частіше, ніж одного дня року.

Так, професор Луцького національного технічного університету Тарас Божидарнік вважає, що відміняти святкування 8 Березня не варто.

«Хоча я вважаю, що жінок потрібно шанувати не тільки на певне свято, а завжди. До речі, історія започаткування цього свята досить дивна, але не будемо на цьому акцентувати увагу. Дружину, доцю, тещу, бабусю дружини, як колись і маму (уже покійну, на жаль), вітаю теплими та ніжними словами, сюрпризами, подарунками, квітами, організацією якогось дозвілля та пригощанням смаколиків власного приготування. Звісно, що про коліжанок на роботі не забуваємо і чоловічим колективом теж вітаємо й шануємо», – розповів Тарас Божидарнік.

Та додав, що в цей день може перебрати на себе обов’язки по дому, наприклад миття посуду, а «готування страв – це і так моє хобі».

«Милі дівчатка! Хай завжди у вас буде весняний настрій, радість, втіха, жіноче щастя, задоволення від свят і буднів, взаємного і щирого кохання, добра, міцного здоров’я, достатку й миру», – побажав професор наостанок із нагоди 8 Березня.
Тарас Божидарнік
Тарас Божидарнік
Щодо ймовірного скасування Міжнародного жіночого дня директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка зазначив: «Відмінять – то й добре. Можливо тоді чоловіки будуть більше днів у році уважними до своїх жінок».
Іван Мирка
Іван Мирка
«Я народився і вчився в школі ще при СРСР, тому напевно це свято в мені вже закладено, але я вважаю, що свято для жінок має бути не тільки один раз на рік. Чоловіки мають робити своїм коханим свято кожного дня, аби вони розуміли, що є найкращими, найвродливішими, найкоханішими», – акцентував депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук.

Він зазначив, що завжди із задоволенням дарує своїй дружині квіти та подарунки, а щодо можливої відміни Міжнародного жіночого дня «тримає нейтралітет».

«Так, звичайно, щось міняється, але я завжди залюбки вітаю свою дружину, маму, знайомих, родичів. Цього разу теж відпочинемо з дружиною, можливо сходимо в сауну та ресторан, я вже вибрав їй подарунок», – сказав депутат і додав, що навіть у випадку, коли всі залишаються вдома, дружину «на кухню не пускає», а всі домашні обов’язки виконує разом із синами.
Євгеній Ткачук
Євгеній Ткачук
Шоумен і телеведучий Микита Чибар розповів, що до 8 Березня готує спецефір. Водночас він вважає, що, оскільки поки цей день залишається вихідним на державному рівні, «немає сенсу говорити про якісь припущення».

«Стосовно привітань, то дуже важливо «своїм» жінкам (мамі, коханій дівчині, сестрі) дати зрозуміти, що вони становлять для нас щось більше, ніж фізичну присутність. Йдеться про те, що подарунки не повинні бути лише подарунками в рамках цього свята. Радше, це подарунки, що довго про себе нагадуватимуть (окрім квітів апріорі). Нехай це будуть презенти, що спрощують життя або допомагають тримати себе у тонусі (формі)», – зауважив Микита Чибар.
Микита Чибар
Микита Чибар
Журналіст Вадим Панафідін, своєю чергою, на ймовірну відміну святкування 8 Березня дивиться негативно, «адже цей день світлий і зазвичай дуже приємний».

Він пригадав: «Коли був дитиною, то обов'язково готував для мами і сестри сніданок, намагався зробити цей день особливим. До сніданку були й квіти. Разом із тіткою виготовляв у неї торт, прикрашав, потім із самого ранку біг за ним. Далі намагався у всьому догоджати. Ще ми дітворою бігали на річку, щоб наламати «котиків». Зараз цей день – день весни, радості, краси й моєї дружини. Обов'язково готую подарунок, у всьому її слухаю цього дня – і це, беззаперечно, так весело! Ми разом гуляємо та насолоджуємося весною, намагаємося відвідувати в цей день театр, бо саме цього дня й там я їй освідчився».
Вадим Панафідін
Вадим Панафідін
«Добре, що є день, коли можна особливу увагу приділити прекрасній половині нашого людства, хоча щодо того, чи повинен 8 Березня бути вихідний, я маю сумніви. Так, чоловіків вітають 6 грудня, але цей день не є вихідним. Тобто я за те, щоби скасувати вихідний, але саме свято має залишитися, щоби можна було по-особливому привітати жінок», – зауважив заступник Луцького міського голови, депутат Костянтин Петрочук.

Та додав: «Свою дружину зазвичай вітаю букетом і поцілунком».
Костянтин Петрочук
Костянтин Петрочук
Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко вважає, що хоча би один раз на рік потрібно приділити жінкам підвищену увагу, «подякувати за її ніжність, підкреслити її значення, додати їй енергії».

«Жінка, її теплота постійно надихає чоловіків, а ми, зі свого боку, повинні підкреслювати особливе значення жінки в нашому житті в цей день. Для жінок уже достатньо нашої уваги», – наголосив Юрій Горбенко.

Він поділився, що є вихідцем із того покоління, коли в цей день жінку починали вітати із самого ранку, влаштовуючи сюрпризи, даруючи квіти та вручаючи презенти.

Окрім того, як зауважив Юрій Горбенко, традицію обдаровувати жінок квітами та символічними подарунками на 8 Березня він підтримує й на роботі.
Юрій Горбенко
Юрій Горбенко
«Вважаю, що всі, хто кажуть і думають, що 8 Березня – це не свято і його потрібно скасувати, – бовдури, і в цьому питанні патріотизм недоречний. Нічого поганого в цьому святі немає. Це просто черговий привід привітати та проявити шану половині людства, на плечі якої падає немало мегаскладних завдань, які не під силу чоловікам. Пропонувати відмінити це свято можуть тільки скупердяї. Своїм улюбленим жінкам (коханій дружині, мамі та мамі-тещі) обов'язково даруватиму квіти, а, можливо, і ще щось», – розказав капітан команди «Замок Любарта» Назар Пащук.

Він теж зазначив, що домашні обов’язки намагається виконувати і у звичайні дні, допомагаючи дружині, а не тільки на свято.
Назар Пащук
Назар Пащук
«Жінок потрібно поважати та любити протягом цілого року, а не тільки в один день», – наголосив депутат Луцької міської ради Юрій Безпятко і додав, що це стосується також і дарування квітів чи презентів.

«Я проти будь-яких примусів і за те, щоби люди щиро, від усього серця робили подарунки, знаки уваги, а не тільки під певну дату», – звернув увагу обранець громади.

Він поділився, що зазвичай у цей день вдома влаштовує святкову вечерю, а знаки уваги дружині робить протягом року.
Юрій Безпятко
Юрій Безпятко
«Я спокійно ставлюся до цього дня. Вважаю, що жінки самі мають вирішувати, чи потрібне їм це свято, чи ні. 8 Березня прийшло до нас із Радянського Союзу, тому за традицією ми вітаємо жінок. Але, зважаючи на настрої прекрасної половини людства, жінки також ставляться до цього свята спокійно. Якщо його відмінять, то, я так розумію, страшного нічого не буде, оскільки є День матері, тому можна підібрати аналог, аби свято було більш українським. Не хочеться від когось переймати досвід, оскільки в нас багато своїх хороших речей, якими потрібно пишатися», – переконаний депутат Луцької міської ради Микола Яручик.

Він пригадав: «Ще зі школи пам’ятаю, як святкували 23 лютого: тоді постійно всіх хлопців вишиковували в ряд, щоб дівчата їх вітали, а на 8 березня – навпаки».

Скориставшись нагодою, депутат побажав «гарного настрою та всього найкращого жінкам, дівчатам, матерям і бабусям».
Микола Яручик
Микола Яручик
Шеф-повар Юрій Хазіпов переконаний, що свято апріорі відмінити не можна, звичайно, якщо «це справжнє свято».

«Той, хто захоче, буде святкувати, а я взагалі мало що святкую, адже часто працюю на свята. А жінок люблю і поважаю завжди, тому не зовсім розумію, що можна зробити ще більш святкового. Свято – кожен день», – вважає Юрій Хазіпов.
Юрій Хазіпов
Юрій Хазіпов
«До цього свята взагалі ставлюся двояко, адже вважаю, що своїх жінок (дружину, дочку, маму) потрібно любити завжди. А 8 Березня – це лише додаткова опція, щоб подарувати їм квіти та свою усмішку. До того ж, у травні відзначають День матері. Саме цим святом вшановують усіх матерів», – сказав депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук.
Олександр Омельчук
Олександр Омельчук
Як розповів співвласник лаундж-бару «SkyBar» Денис Бендовський, відміна 8 березня як державного вихідного дня – цілком нормальний крок до декомунізації суспільства.

«У нас є прекрасна альтернатива – День матері у травні. Та і свято (8 Березня, – ВН) ніхто ж не забороняє відзначати», – сказав Денис і додав, що зазвичай на 8 Березня дарує квіти та намагається провести цей день із коханою.

Щодо домашніх обов’язків, то він не розділяє обов’язки на «чоловічі» та «жіночі», адже, з його слів, справжній чоловік не буде гидувати прибиранням дому чи готуванням їжі.
Денис Бендовський
Денис Бендовський
Далі буде...

Підготували Олександр Зелінський та Ольга Шершень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Коля Показати IP 7 Березня 2018 16:30
Ха. Жінку треба завжди поважати , а кохану любити завжди а не тільки один ден. Мають бути якийсь особистий простір, а кому цікаво заходьте на Фейсбук там самі "хвалики " тільки й живуть тими фотографіями а не миттю щастя
Анонім до Коля Показати IP 7 Березня 2018 22:56
Дивіться відповідь https://www.youtube.com/watch?v=MNz_Wzz2KeU
Леді Показати IP 7 Березня 2018 16:51
Чоловіки пристосували цей світ для себе . Жінка для них, як предмет комфорту. Але якщо жінки з таким погоджуються, то їхня проблема. Кожна вибирає, чи бути безкоштовною прислугою, чи ні
Цинік до Леді Показати IP 7 Березня 2018 17:30
Чоловіки СТВОРИЛИ цей світ (більшість речей, які вас оточують, придумані і створені чоловіками). Чоловіки створили і більшість нематеріальних речей і творів мистецтва (симфоніі, картини, скульптури, писемні твори; поцікавтесь - хто створив більшість відомих кулінарних рецептів, з тих що авторство відоме). Чоловіки захищають цей світ і свїй дім (підійдіть до меморіалу напроти ЦУМу, і порахуйте кількість фотографій чоловіків і жінок на ньому, може щось дійде). А про "безкоштовну прислугу" - справді, дуже смішно. І я навіть не про нинішній рівень побутової техніки (винайденої ким - Ви в курсі), але боюсь, Ви не зрозумієте. В одному з Вами погоджусь - нікого не можна змушувати прислужувати іншій людині. Тому і сам категорично проти офіційних шлюбів, і іншим раджу. Шановні любі жінки - вперед, в світле майбутнє, без "гендерних узурпаторів") З наступаючим)
Просто Марія3 до Цинік Показати IP 7 Березня 2018 18:30
Ти - воно.А ти в курсі, що чоловіки не допускали жінок до науки і багато жіночих винаходів присвоювали собі. В курсі, що, користуючись силою, навіть релігію під себе підім'яли? В курсі , після всіх воєн, хто переважав на всіх відбудовах? В курсі, скільки згвалтованих жінок - і своїми , і завойовниками мовчали про цей жах? В тебе температура вище норми, і ти вже вмираєш - а жінка виношує і народжує діток, в тому числі і тебе народила, на жаль.
Цинік до Просто Марія3 Показати IP 7 Березня 2018 22:16
Про "не підпускали" і "підм'яли" - так, звичайно, це ж "всесвітня змова"і "жидомасони", хто про них не в курсі) Твоя проблема, нешановна, що ти не знаючи кому кажеш, переходиш на особистості (причина очевидна - на іншу агрументацію ти просто не здатна). Але мені "ляпнув хтось в інтернеті" якось паралельно, тому і це теж мимо. Спілкуватись з людиною з доводами на рівні векашних ванільних пабліків ("в мужика температура 37 - і він вмирає", "#женщінаражає") нема про що. Ми з тобою різні, прийми цей очевидний факт - всього найкращого.
Леді до Цинік Показати IP 8 Березня 2018 13:03
Ох як зацепило, так і показав вашу справжню суть. Захисники ви?! А від кого ви захищаєте?? Та від таких самих мужиків. Самі створюєте проблему , потім якось її вирішуєте, ще й цим хизуєтесь . Війни, агресія , насилля то все від вас " брюконосітелі".
Стрілець до Леді Показати IP 8 Березня 2018 16:24
Слухай а ти не хочеш хлопців в АТО просвітити, що вони виходить дурницями маються і тільки брюкі носять?? Давай, дорогу оплачую - до Щастя з пересадкою в Києві на жд, і там номерок дам щоб набрала і підвезли до передової. Як дивишся на те???
Цинік до Леді Показати IP 8 Березня 2018 18:46
Ти кумедна) Знаєш, можеш скільки завгодно переконувати себе що "все зло від чоловіків" - на здоров'я, не шкода. Для адекватної людини висновки базуються на фактах і логічних доводах (це не про тебе, зрозуміло). Ми можемо припустити що "все зло від чоловіків" - тоді з цього очевидно випливає що "де нема чоловіків - нема зла". Але одне явище зразу ж "в пух і прах" розносить твій недолугий шаблонний лозунг - це чисто жіночий колектив. Навіть пояснювати далі не буду)
Леді до Цинік Показати IP 8 Березня 2018 22:31
На жаль, матріархат, як і все хороше, швидко скінчився. Чоловіки монополізували собі приватну власність, запровадили християнство, яке зробило дуже мало для поліпшення матеріального і морального статусу жінки. Жінка стала залежною від волі чоловіка, на неї поклали основну провину за первородний гріх та визнали найгіршим втіленням зла. Чоловік став головним не тільки в суспільстві, а й сім’ї – наступив патріархат. І почалося: війни, революції, атомні вибухи, голодомори – наслідки чоловічої ери. Чоловікам завжди мало – землі, влади, грошей, ресурсів, жінок. Олександр Македонський, Наполеон Бонапарт, Гітлер та ще десятки імен завойовників погубили мільйони людей заради егоїстичної мрії мати більше, ніж всі.
Вася до Леді Показати IP 7 Березня 2018 17:39
Я один раз спілкувався з пані, яка себе "леді" називала. то на мамбі було (думаю, люди в курсі що то за сайт). їй років під 40, чоловіка-дітей немає (про котів не вкурсі), розказувала стандартний набір типа "я создана не для кухні", "ябагіня". то не ви були часом?
Жінка Показати IP 7 Березня 2018 18:13
Завжди - це ніколи, це як домога всьому людству, а не конкретно людині.Хай шанують і поважають завжди, а вітають в день восьмого березня.День матері то добре, але не всі жінки є матерями, на жаль.
ЖІНКА Показати IP 7 Березня 2018 19:47
Вітати весь час - це означає - ніколи. Як на зборах - збільшити, примножити, додати, провести - тобто не робити нічого.
Василь Показати IP 8 Березня 2018 12:16
Купив 3 кг. мяса, овочі і фрукти зараз піду на кухню і здивую. А букетики гламурчики для дуріків совкових.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus