USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

9 квітня: події, факти, дні народження

9 Квітня 2020 00:00
9 квітня друзі вітають Світлану Статних з днем народження: «Бажаємо міцного здоров'я, справжнього кохання, вірних друзів і роботу мрії. Залишайся такою ж веселою і щирою завжди!»

День народження 9 квітня святкує лучанин Олександр Галюк. Рідні, друзі та близькі зичать імениннику натхнення, енергійності та здійснення усього задуманого. А також піднесеного настрою, ясного неба над головою, благополуччя, комфорту і гармонії в житті. Хай кожен день життя буде сповнений радістю та теплом, багатим на гарні новини.
Олександр Галюк
Олександр Галюк
Також сьогодні день народження відзначають колишній начальник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк, відомий хірург, колишній депутат Волинської обласної ради Любомир Валіхновський, директор ТзОВ «Протезист» ЛТД В’ячеслав Мікульський, директор ПП «Інтертрейд» Володимир Трофимчук та журналістка Наталія Тандрик.
Юрій Фелонюк
Юрій Фелонюк
Наталія Тандрик
Наталія Тандрик
Свято 9 квітня і у спецпризначенця роти особливого призначення «Світязь» Андрія Котюка (позивним «Кіт») та у громадської діячки Юлії Ткачук.

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменинникам міцного здоров'я, творчих успіхів, позитивного ставлення до життя, оптимізму і стрімкого кар’єрного росту! Нехай тепло і затишок завжди наповнюють ваш дім, хай сонячне світло зігріває в будь-яку погоду, а бажання виконуються при одній думці про них. Щастя та фінансового благополуччя!

ІА Волинські Новини щиро вітає компанію-партнера ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» з річницею дня заснування. Зичимо вам процвітання, довіри людей, надійних партнерів, шани конкурентів, зростання прибутку, прекрасної команди, цікавих робочих моментів. Нехай новий для фірми рік стане продуктивним, амбітним, сприятливим для розвитку і нових можливостей.

Іменини за православним календарем святкують Марта, Панас, Єфрем, Макар, Олександр, Павло та Іван.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік дворазова чемпіонка Європи, чемпіонка світу, учасниця Олімпійських ігор в Пекіні та Лондоні, Заслужений майстер спорту України міжнародного класу Юлія Ткач нагороджувала юних борців у Ковелі.

У 2018 цього дня Вірменія перейшла до парламентської форми правління.

У 2017 році редакція повідомляла про те, що 9 квітня українські боксери-професіонали здобули потрійну перемогу на турнірі в передмісті Вашингтона Оксон Гілл. Василь Ломаченко та Олександр Усикзахистили титули WBO у першій легкій і першій важкій вагових категоріях відповідно. А Олександр Гвоздик зробив один із заключних кроків до чемпіонського поєдинку у напівтяжкій вазі.

У 2016 цього дня стало відомо про те, що у Луцьку на території місцевого військового аеродрому затримали людину з гранатою.

2015 року цього дня виставку ікон з Волинського краєзнавчого музею відкрили у Нетішині.

2014 року у цей день Волинські Новини показали фоторепортаж про те, коли «розквітає» український стяг.

У 2013 році повідомлялося, що населені пункти сотнями зникають з мапи України. Так зник 641 сільський населений пункт, зокрема, 40 селищ і 601 село за роки Незалежності. Проте у Волинській області кількість населених пунктів збільшилась із 1991 року.

Того ж року у Києві показали кращі фото світу. 50 знакових знімків з історії знаменитого журналу для мандрівників «National Geographic» презентували у столиці.

Читайте також, як зимували волиняни у минулому столітті. Відомо, що найтриваліша зима на Волині була у 90-тих роках минулого століття, а у 1940 році сніг лежав навіть у кінці квітня.

Народилися:

Цього дня народилися французький поет і критик Шарль-П'єр Бодлер, український громадсько-політичний діяч, президент УНР в екзилі в 1926-1954 роках Андрій Лівицький, американський негритянський співак Поль Робсон, американський політичний і державний діяч Вільям Фулбрайт, французький актор Жан-Поль Бельмондо («Професіонал», «На останньому диханні», «Жінка є жінка», «Злодій», «Сирена з «Міссісіпі»»), українська поетеса, перекладачка Тамара Коломієць, український митець Ігор Подольчак, американська акторка Синтія Ніксон («Секс і місто»), український хокеїстОлексій Понікаровський, канадський франкомовний автогонщик Жак Вільньов, італійський футболіст, півзахисник клубу «Мілан» Анатоніо Ночеріно.

Сталося:

1953кінокомпанія «Ворнер бразерз» представила перший 3-D фільм — «Дім воскових фігур».

Через 15 років Лондонська стереоскопічниа компанія вразила глядачів тривимірними видами Ніагарського водоспаду. Але пік кіношного стереобума припав на 1950-і роки, коли кінематограф вишукував будь-які засоби, щоб виграти жорстоку конкурентну боротьбу з телебаченням. Але тоді тривимірне зображення не одержало широкого поширення через обмежені можливості в більшості кінотеатрів і через складне устаткування, необхідне для показу об'ємного кіно (срібні екрани, поляризовані скла, подвійні синхронізовані проектори, спеціальні лінзи). У 1980-ті роки в цьому форматі було знято кілька науково-популярних фільмів. Однак, незважаючи на нову хвилю інтересу до об'ємного зображення, недосконалість і незручність перегляду за допомогою картонних окулярів призвели до забуття 3D-формату в черговий раз. І тільки після того, як у 1970-і роки маленькою групою канадських вчених був розроблений новий тривимірний формат IMAX, об'ємне кіно отримало реальний шанс стати дійсно популярним.

1966Ватикан відмінив «Індекс заборонених книг», який проіснував понад 4 сторіччя.

Перший такий список був опублікований в Нідерландах в 1529. Перший римський список був складений папою Павлом IV. Цензурні принципи цього списку були визнані занадто жорсткими, і після того, як Тридентський собор змінив церковне законодавство в області заборони книг, папа Пій IV розповсюдив в 1564 так званий Тридентський список. Цей список був основою всіх наступних списків заборонених книг. У різний час в список входили твори таких авторів, як Лоренцо Валла, Еразм Роттердамський, Лоренс Стерн, Вольтер, Даніель Дефо, Джордано Бруно, Коперник, Оноре де Бальзак, Сартр та інших. Повний список авторів, що потрапили в список, наводиться в книзі «J. Martinez de Bujanda, Index librorum prohibitorum, 1600-1966». Майже всі відомі західні філософи були включені в список - у тому числі і віруючі, як наприклад Декарт, Кант, Берклі. Деякі атеїсти, наприклад Шопенгауер і Ніцше, не були включені в список на підставі загального правила, що будь-які роботи, що критикують або засуджують будь-який елемент католицької віри, заборонені за фактом.

1977шведська група ABBA на тиждень очолила американський хіт-парад з піснею Dancing Queen.

Повторити подібний успіх у США, на відміну від Англії та інших європейських країн, їм більше не вдалося. Того ж року вони зробили перше британське турне (на два концерти в королівському Альберт-холі (11 тисяч місць) надійшло 3,5 мільйони заявок). Фінальна частина турне відбулася в березні в Австралії, де було знято більшу частину матеріалу для фільму «АББА». А 15 грудня там же відбулася й світова прем'єра фільму. 8 січня 1979 квартет взяв участь у благодійній акції ЮНІСЕФ у Нью-Йорку й передав цій організації всі прибутки від синглу «Chiquitita». Взимку 1981-82 активність групи помітно почала спадати. В грудні 1982 вийшов останній записаний разом сингл ABBA Under Attack, хоча їхнім останнім хітом стала «Thank You For The Music». Новий ріст популярності ABBA, як і всієї музики часів диско-буму, почався в 1992. Компанія Polydor перевидала всі хіти групи на двох компакт-дисках. Erasure зробили міні-альбом осучаснених каверів ABBA, а австралійська група Bjorn again добилася швидкого, але короткотривалого успіху з точно відтвореним і добре впізнаваним звучанням групи ABBA.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталія Показати IP 13 Квітня 2021 17:50
Дякую за вітання;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus