USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

90% батьків обрали очне навчання: як нині у Луцьку працює навчально-реабілітаційний центр

23 Вересня 2022 07:07
Навчально-реабілітаційний центр у Луцьку для дітей з особливими освітніми потребами працює з учнями очно. Таку форму навчання обрали 90% батьків.

Про це розповіла Суспільному директорка закладу Леся Волинець.

Зараз у закладі навчається 261 учень. Відвідують уроки 174, частина дітей навчається за формою педагогічного патронажу, 30 – перебувають закордоном.

Мама 10-річної Аріадни Ірина Колодій – одна із тих, хто обрав очну форму навчання. Жінка каже, що перед 1 вересня перевірила стан укриття і вважає його належним. Як додає, для неї важливо, аби донька спілкувалася з однокласниками та вчителькою.

«Хочу, щоби ходила дитина, тому що я мама, вона може не слухатись мене, а є вчитель, в нас дуже гарна вчителька. Під час війни не можна бути задоволеним, але в нас надійне укриття», – говорить жінка.
«Укриття в навчально-реабілітаційному центрі відремонтували ще влітку. Зробили капремонт, побілили та пофарбували стіни. На вимогу рятувальників в укритті обладнали додатковий вихід, також оновили освітлення, встановили санвузол», – розповіла заступниця директора Оксана Вавренчук.
Зі слів директорки, завдяки достатній кількості педагогічних працівників, колективу вдалось під час навчань відпрацювати евакуацію дітей до укриття за п’ять хвилин. Щоб діти не нервували через звук сирени – їх відволікають іграми.
Луцький навчально-реабілітаційний центр – це школа для дітей з вадами психофізичного розвитку, що ставить собі за мету комплексну реабілітацію, соціальну адаптацію та інтеграцію дітей з вадами у суспільство.

Зауважимо, у Луцькій територіальній громаді до навчального року 2022/2023 готові 33 із 38-ми шкіл. У цих закладах є укриття і навчання відбуватиметься в офлайн форматі. Ще в п’яти школах громади, де захисних приміщень немає або вони не готові до використання, учні навчаються дистанційно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus