USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Bukovel – столиця зимових видів спорту в Україні

28 Березня 2024 20:45
З 7 лютого до 15 березня на схилах гірськолижного курорту Bukovel тривав сезон офіційних змагань із зимових видів спорту.

Сприяти розвитку спорту та популяризації активного способу життя – пріоритет Bukovel. Навіть під час повномасштабного вторгнення курорт зумів організувати та провести старти на найвищому рівні. Організатори створили належні умови для тренувань спортсменів та забезпечили якісний стан снігових трас.

Серія змагань 2024 року включала понад 20 стартів, серед яких чемпіонати України з гірськолижного спорту, фристайлу та сноубордингу, етапи розіграшу Кубка України, а також міжнародні рейтингові змагання під егідою FIS. Загалом цьогоріч Bukovel прийняв понад 800 спортсменів. Разом із досвідченими атлетами на старти виходили й зовсім юні учасники. Молодь виборювала місця в резерві національної збірної команди України та право представляти нашу державу на офіційних міжнародних змаганнях.
Читати ще: Волинянка – чемпіонка світу з парабіатлону

На схилах курорту змагалися найкращі сноубордисти країни – віцечемпіонка світу Аннамарі Данча та чемпіон світу серед юніорів Михайло Харук. А у фристайлі виступала переможниця етапів Кубка Європи Катерина Коцар. Підтримував спортсменів і володар олімпійських медалей на зимових Олімпійських іграх 2018 і 2022 років Олександр Абраменко.
Читати ще: Волинянин здобув дві золоті медалі на всеукраїнських змаганнях з лижних гонок

Упродовж сезону поруч із учасниками чемпіонатів завжди були присутні вболівальники. Для них курорт облаштував фанзони, аби спостерігати за досягненнями спортсменів було в рази комфортніше.
Зазначимо, що сезон змагань у Bukovel мав завершитися 5 березня. Однак завдяки високій якості трас змагання тривали до 15 березня, бо курорт приймав чемпіонати, які перенесли із сусідньої Закарпатської області.
Нагадаємо, що перші змагання в Bukovel відбулись у 2006 році. Відтоді на схилах курорту приймають всеукраїнські та міжнародні офіційні змагання, організаторами яких є Міністерство молоді та спорту України спільно з Федерацією лижного спорту України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus