USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Der Spiegel назвав Томос-тур Порошенка спробою врятувати рейтинг

20 Січня 2019 18:32
Президент Петро Порошенко роз'їжджає Україною з Томос-туром "за завданням Господа" (варіант перекладу - "від імені Господа"), пише німецький журнал Der Spiegel.

"Український президент Порошенко у виборчих перегонах. Тепер йому допоможе лише Бог", - йдеться у заголовку статті, пише Страна.
На думку автора, Петро Порошенко має мало шансів бути переобраним на посаду президента України. Його останній шанс - голоси в церквах країни.

Видання наводить в своєму матеріалі дві головних думки: Томос-тур потрібен президенту, щоб отримати шанс на перемогу в березневих виборах. При цьому УПЦ МП продемонструвала "дивовижну згуртованість".

"Томос-тур" - саме так охрестили поїздку Порошенко українськими церквами. Справа в тому, що у нинішнього президента України навряд чи залишилися шанси на перемогу в майбутніх виборах і тому-то він і "переніс свою виборчу кампанію в церкви країни", - вважає автор статті Крістіан Еш.

З собою у Петра Порошенка "подарунок українцям на Різдво" - підписана Вселенським патріархом Варфоломієм грамота, яка закріплює повну незалежність нової Православної церкви України від Російської православної церкви Московського патріархату, уточнює журналіст Der Spiegel.

"Складається враження, що президент несподівано перетворився в проповідника. У грамоти є і світська функція. Для Порошенка вона останній шанс уникнути практично гарантованої поразки. В кінці березня в Україні пройдуть президентські вибори і тільки чудо може його врятувати. Після того як в 2014 році він вступив на посаду, виборці стали біднішими. Він не зміг покласти край війні на сході країни і затягував проведення реформ. Не допоміг йому і воєнний стан, який він ввів у листопаді", - стверджує автор.

Заснування ж нової Православної церкви України Петро Порошенко і зовсім "викликало ланцюгову реакцію", продовжує автор статті.

"Українська православна церква Московського патріархату продемонструвала вражаючу згуртованість. З близько 12 тисяч парафій до сих пір тільки кілька десятків перейшли на іншу сторону. З 53 діючих єпископів - один єдиний: митрополит Вінницький, друг президента з часів, коли той ще як підприємець створював свою кондитерську імперію і сам був прихожанином Московського патріархату ", - зазначає журналіст німецького видання.

Хоч поки і не зрозуміло, хто візьме верх в цій суперечці, але "чим більше віра і політика зливаються воєдино, тим напруженішою стає ситуація" в Україні.

До слова, станом на 20 січня перейшли до новоствореної Православної церкви України 100 парафій Української православної церкви Московського патріархату.

Відповідна інформація подана в інтерактивній мапі переходів ТСН.ua.

Так, найбільш активним регіоном, де парафії УПЦ МП переходять до ПЦУ, є Вінниччина. Загалом же найактивніше це роблять громади на заході та в центрі України, на Сході, Півдні та Півночі, а також у Київській області така активність значно нижча.

Останніми до першої сотні на Водохреще, 19 січня, до ПЦУ приєдналися релігійні громади села Стуфчинці (Хмельницька область), села Головчинці (Хмельницька область) та міста Хмельницький (парафія на честь св. Іоанна Богослова).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Навуходоносор Показати IP 20 Січня 2019 19:33
Главный итог правления ПОПа - сейчас в Украине на одного рожденного приходится двое умерших. Это официальная статистика! Такого не было даже в голодающей десятилетие коммунистической Северной Корее при Ким Ир Сене и Ким Чен Ире. Хуже было только в полпотовской Кампучии, там промарксистский режим Пол Пота и Йенг Сари за полторы пятилетки (1975- 1983гг.) правления уничтожил почти половину населения страны. Молодые люди могут этого и не знать. Если не знаете за кого голосовать - почитайте о кампучийских кормчих. Ответ в "Википедии".
Анатоль_ Показати IP 20 Січня 2019 20:11
Боженько милий, шош то робиться? Чого таки цiни на все? Чого бандитiзм?
Ой Показати IP 20 Січня 2019 20:28
Колись в бабусиному селі казали: "Не можна погано про священника казати - 9 місяців в селі щастя не буде" Може дядько Петро хоче серед них затисатись, щоб і про нього боялися погане говорити, а то теж щастя не бачити, га?
Реаліст Показати IP 20 Січня 2019 22:04
Петько нічим не гребує на шляху до влади. Йде по головах мільйонів. Сміється в очі і робить з людей дурнів......
Альпініст 418 Показати IP 20 Січня 2019 22:13
Німці віддавна тягнуть за Пуйла - а значить проти Пороха.
Волинянка Показати IP 21 Січня 2019 07:10
Зрозуміло, що по селам людей просто примушують підписувати папери щодо переходу церкви до ПЦУ, бо інакше...А ті, хто знову повівся на пропаганду, то що тут будеш казати - дурні! Вже вас розвели на Майдані, зараз з церквою ще війнушку отримаємо. Вчора тому священнику руки цілували, а сьогодні вбити готові, бо вони прозріли, що не тому богові молилися, бо український бог сидить на іншій хмаринці, жовто-блакитній, а ту, попередню, руки Кремля підтримували... Та й щодо святих потрібно люстрацію провести иявляється, бо багато причастних до "русского мира"... Люди, я коли дивлюся на те, що відбувається навколо релігії в Україні, то мені все менше хочеться ходити до ТАКОЇ церкви і все більше хочеться спілкуватися з Богом (зараз пишу Бог з великої літери) без посередників. Я не здивуюся, що несвятого Петра скоро при житті до ліку святих ПЦУ занесуть.
Навуходоносор Показати IP 21 Січня 2019 09:55
Поддержать хочу Волынянку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus