USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

G7 анонсувала світовий податок на прибуток корпорацій

14 Червня 2021 18:15
Угода про введення глобального 15% податку на прибуток корпорацій може бути досягнута на зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків G20 в липні.

Про це сказано в комюніке за підсумками саміту G7 14 червня, передає Кореспондент.

«Нам потрібна податкова система, яка буде справедливою в усьому світі. Ми підтримуємо історичне зобов’язання, яке G7 взяла на себе 5 червня. Ми і далі вестимемо дискусію, щоб досягнути консенсусу щодо глобальної угоди зі справедливого вирішення питання розподілу податкових прав і амбітного глобального мінімального податку, що становить щонайменше 15% у кожній окремій країні», – зазначено в документі.

Податок має на меті покласти край ситуації, коли великі IT-корпорації, такі як Apple, Google, Amazon і Facebook, платять податок тільки за місцем своєї реєстрації, але не в тих країнах, де отримують дохід. Зокрема, багато компаній зареєстрували свої штаб-квартири в країнах з нижчими податками.

Зараз єдина ставка податку на прибуток великих корпорацій має становити не менше 15%.

Amazon за час пандемії заробив більше, ніж за три роки. У першому кварталі цього року чистий прибуток Amazon зріс до $8,107 млрд, або $15,79 в розрахунку на акцію.

Читати ще: Подорож в космос із засновником Amazon Безосом продали з молотка за 28 млн доларів

Натомість у Франції Google оштрафували на €220 млн. Корпорація зловживала домінуючим становищем при розміщенні реклами у своєму рекламному сервісі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus