USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Google оштрафували на рекордну суму за збір даних про дітей на Youtubе

5 Вересня 2019 15:53
Інтернет-гігант Google виплатить штраф у розмірі 170 мільйонів доларів за збір інформації про неповнолітніх без згоди їхніх батьків.

Про повідомляє DW, посилаючись на сайт Федеральної торгової комісії США.

За даними відомства, сервіс відеохостингу YouTube, що належить Google, використвував зібрані про дітей дані для демонстрації їм таргетованої реклами.

Комісія звинуватила Google в порушенні норм, що забороняють збір інформації про дітей у віці до 13 років без згоди їхніх батьків.

«Порушенню закону з боку YouTube немає жодного виправдання», – цитує агенція dpa заяву голови Федеральної торгової комісії США Джо Саймонса.

Зазначається, що штраф, який має сплатити Google, став найбільшим за всю історію застосування таких санкцій за порушення заборон на збір інформації про дітей.

Крім того, того сторони домовилися, що Google і YouTube будуть звітувати про те, як вони збирають дані, а також створять систему, яка дозволить ідентифікувати дитячий контент.

Представники YouTube запевнили, що сервис змінить свої підходи до збору даних користувачів, особливо щодо дітей.

Раніше повідомлялось, що найбільша соціальна мережа світу Facebook опинилася в епіцентрі гучного скандалу. В інтернеті опублікували базу даних із майже 420 мільйонами номерів телефонів користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus