USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада спростила доступ до інформації про власність чиновників

15 Липня 2015 08:48
Верховна Рада прийняла закон, що посилює прозорість власності чиновників.

За прийняття відповідного законопроекту «2423» проголосували 240 народних депутатів, передає «Українська правда».

«Закон відкриває всю важливу інформацію про нерухомість, про землю, про машини. Незаконне збагачення, переписування майна на інших осіб – закон робить все це неможливим», - пояснив народний депутат Єгор Соболєв, виступаючи у Верховній Раді.

Зі слів спікера Володимира Гройсмана, завдяки цьому закону всі чиновники будуть публічно декларувати своє майно. Він наголосив, що це один із антикорупційних законів.

Як вважають автори закону, його метою є запобігання корупції, забезпечення відкритості та прозорості правовідносин у суспільстві, а також встановлення громадського контролю за чиновниками.

Закон, на їхню думку, спростить процедуру доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus