USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Harpoon від Данії та ракетні системи від Чехії: близько 20 країн оголосили про нову військову допомогу для України

23 Травня 2022 21:47
Зустріч глав оборонних відомств країн Контактної групи щодо України, яка відбулася в понеділок у віртуальному форматі, пройшла дуже успішно – з огляду на заявлені нові ініціативи військової підтримки ЗСУ з боку двох десятків країн.

Про це заявили за результатами засідання у понеділок міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що сьогодні відбулася дуже успішна зустріч», – зауважив міністр Остін на підсумковій конференції в Пентагоні.

Він підкреслив, що під час засідання були заявлені нові ініціативи на підтримку України: «Близько 20 країн оголосили сьогодні про нові пакети оборонної допомоги».

Остін уточнив, що чимало країн також забезпечують ЗСУ боєприпасами, броньованою та іншою технікою. Крім того, за його словами, багато країн забезпечують навчання представників ЗСУ з метою освоєння ними нової техніки.

Своєю чергою генерал Марк Міллі повідомив, що цього разу склад Контактної групи збільшився до 47 країн, що, за його словами, є дуже важливим сигналом.

«Сьогоднішня зустріч була чудовою нагодою для координації наших зусиль щодо забезпечення своєчасної й ефективної підтримки та військової допомоги Україні», – підкреслив голова Об’єднаного комітету начальників штабів.

Він нагадав, що оборонні спроможності України щодо захисту власної території «напряму пов’язані з якістю й кількістю допомоги, яку ми надсилаємо».

Військові керівники також повідомили, що наступна зустріч Контактної групи щодо України відбудеться у форматі особистого спілкування 15 червня в Брюсселі, де проходитиме міністерська зустріч НАТО на рівні глав оборонних відомств країн Альянсу.

Як повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак, Данія збирається передати Україні протикорабельні ракети Гарпун (Harpoon).

Він додав, що додаткове озброєння держава отримає і від низки інших країн.

«Нам це справді потрібно для вирішення задач по захисту та звільненню наших територій», – прокоментував Єрмак.

Так, Чехія передала Україні бойові гелікоптери, танки та ракетні системи для боротьби з російським вторгненням.

Зі свого боку, міністр оборони Олексій Резніков відреагував на це у своєму Twitter.

«Зустріч у форматі #Ramstein минула успішно», – прокоментував він.
Нагадаємо, міжнародне засідання Контактної групи щодо України зібралося вдруге – після зустрічі місяць тому в німецькому Рамштайні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus