USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ISW: Ймовірність застосування Росією ядерної зброї – невелика

1 Березня 2023 09:58
Росія намагається уповільнити Захід у наданні потужного озброєння Україні, але малоймовірно, що Кремль дійсно може застосувати ядерну зброю.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Високопоставлений представник оборонного відомства США підтвердив, що Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні.

«Заступник міністра оборони з політичних питань Колін Кал заявив, що США не оцінюють застосування Росією ядерної зброї під час слухань у Комітеті з питань збройних сил Палати представників щодо американської військової підтримки України 28 лютого», – йдеться в повідомленні.

У ISW переконані, що російські заяви про ядерні загрози та ядерну доктрину є частиною інформаційної операції, спрямованої на те, щоб знеохотити Україну та Захід. Однак вони не демонструють будь-яких істотних намірів Росії застосувати ядерну зброю.

Читати ще: Місія – врятувати Росію: Путін залякує росіян програшем у війні, – ISW

Зокрема, нещодавно Міноборони Росії звинуватило США у планах здійснити провокацію в Україні з використанням токсичних хімічних речовин. Аналітики припускають, що Міністерство оборони Росії та російські високопосадовці, ймовірно, посилять свою участь у таких інформаційних операціях у міру того, як російський наступ у Луганській області наближатиметься до кульмінації, а можливості для українських контрнаступів зростатимуть.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін 21 лютого оголосив, що Росія призупиняє участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння, укладеному зі США. Йдеться про обмеження таких озброєнь.

Як ми писали раніше, Володимир Путін скасував указ 2012 року про зовнішньополітичний курс Росії, який передбачав, що Росія зблизиться з ЄС і США, буде поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus