USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Вже і ядерна зброя на двох». Токаєв заявив, що Путін і Лукашенко створили проблему

25 Травня 2023 11:22
Росія і Білорусь, які створюють так звану Союзну державу з єдиним політичним, військовим, економічним простором і однією ядерною зброєю на двох, становлять певну проблему для інших держав Євразійського економічного союзу, заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Про це йшлося на пленарному засіданні другого Євразійського економічного форуму 24 травня, пише Українська правда.

«У нас є в ЄАЕС союзна держава. Тобто у світовій політичній історії створено унікальний прецедент або феномен... створення держави за формулою «дві країни − одна держава» з єдиним політичним, юридичним, військовим, економічним, валютним, культурним, гуманітарним простором, з єдиним союзним урядом, з єдиним союзним парламентом... І навіть ядерна зброя одна на двох зараз.

І є й інший рівень інтеграції, представлений Казахстаном, Киргизстаном, Вірменією. І з цією реальністю нам потрібно рахуватися. Як ми будемо працювати в цих умовах − це питання концептуальне. Думаю, нам потрібно і на цьому економічному форумі обговорити цю проблему», – сказав Токаєв.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Росії Володимир Путін на словах про ядерну зброю почали посміхатися і переглядатися.

Потім Путін щось сказав Лукашенку, той посміхнувся і обидва політики потиснули один одному руки.

Нагадаємо, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін підписали документи про розміщення на території республіки російської нестратегічної ядерної зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Здоровий глузд Показати IP 25 Травня 2023 13:28
Лукашена звати "Анєксандр". путіна звати "Владімір". Ми не "адіннарод". Ви президента Анджея Дуду - як, Андрієм будете називати ? нонсенс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus