USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Lutsk Castle Trial»: у Луцьку – міжнародні змагання з велотріалу

29 Вересня 2018 15:02
Спортсмени з усієї України та закордону з’їхалися 29 вересня до Луцька на змагання з велотріалу - «Lutsk Castle Trial». Основна умова дисципліни – подолання на велосипеді серії перешкод, не спираючись ногами, руками та іншими частинами тіла. Локацією для проведення змагань став замок Любарта.

«Сьогоднішні замагання – одна із складових нашої діяльності і перший крок до майбутніх досягнень і до виховання чемпіонів України і чемпіонів світу», - розповів президент Федерації велосипедного спорту Луцька та Волинської області Андрій Васильєв.
Чоловік зазначає, що організовані змагання мають на меті привернути увагу молоді до цього виду спорту і створити умови, аби люди не виїжджали за кордон.

Разом з тим, організатор подякував раднику міського голови Ігорю Поліщуку та першому заступнику міського голови Григорію Недопаду – людям, які приділили час і максимально сприяли розвитку цього напрямку і організації змагань.
Андрій Васильєв наголосив, що розвиток завжди буде там, де будуть умови. Поки що у Луцьку практично немає умов для велотріалу, а ті, які є – у примітивному вигляді. Чоловік зазначає, що нині Федерація велосипедного спорту працює над організацією проекту будівництва велосипедного парку в місті.

На території замку розмістили п’ять секторів, а траси проходження розподіляються на категорії – кадети, любителі, експерти і еліта. Траси сконструйовані таким чином, щоб це було цікаво і доступно для глядача і безпечно для спортсмена.
Перешкоди можуть бути найрізноманітнішими - природними або штучними: парапети, камені, колоди, дошки тощо.

Учасник змагань зі Львова Орест Шклярук розповідає, що займається цим спортом вже майже сім років. «Вирішив приїхати, бо організація дійсно хороша, багато друзів та і любима справа. Якщо займаєшся офіційно і виступаєш у категоріях – можна отримати звання майстра спорту, але я виступаю в любителях», - зазначив учасник. Він також високо відзначив якість зібрання трас: «Коли ти виступаєш, то дійсно важливо сконцентруватись, а не переживати, щоб самому не впасти з тою бочкою…».
Рівновага, витривалість і сила духу – такими якостями повинен володіти кожен, хто змагається у велотріалі. Такими думками поділився спортсмен із Харкова Кирило Прошин. «Не стільки важливо фізична сила, як технічна підготовка. Більшість елементів виконується за рахунок правильної техніки і вдалого керування велосипедом. Ніякі не амортизатори чи накачені великі колеса, а саме твоє тіло і спрямована енергія мають значення», - зазначив Кирило Прошин.
Загалом для участь в «Lutsk Castle Trial» приїхало понад 50 учасників – провідні спортсмени України, Білорусі та навіть Франції. Організатори зазначають, що змагання не є рейтинговими. Основну ставку зробили на дружній атмосфері проведення конкурсу.
До організації проведення змагань із велотріалу долучилась Луцька міська рада. На захід виділили 50 тисяч гривень. «Дуже приємно, що в нас в Луцьку відбувається вперше міжнародний турнір з велотріалу. Це промоція нашого міста в Україні та престиж нашого міста закордоном. Разом з тим це і заохочення молоді до заняття спортом», - наголосив радник міського голови Ігор Поліщук. Разом з тим він побажав спортсменам бути переможцями не тільки в спортивних змаганнях, а й в житті.
«В нашого товариша Андрія Васильєва загорілась думка, щоб зробити Луцьк столицею України не тільки з велотріалу, а й з інших екстремальних видів спорту, які стосуються велосипеда і не тільки. Така ідея була і нарешті вона вибухнула. Було багато сил потрачено, але воно того варте». – розповів перший заступник міського голови Григорій Недопад.
Такий захід, зазначають організатори, може заявити світовій спільноті велосипедистів, що Луцьк здатний організувати престижні змагання на міжнародному високому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Вересня 2018 15:53
Тут на днях в місто прибула славна севастопольська авіаційна бригада. Приїхали військові льотчики разом з сім/ями, які платять шалені гроші за аренду житла. Влада обіцяє їм у цьому питанні допомоги, але не знаємо коли, а зима на носі. . Можливо, шановні лучани, замість безтолкових флешів та поїдання м'яса (випивання пива) в замку, зробимо суботник, і допоможемо викопати хоча би котлован для майбутнього помешкання військових. Від влади - час і місце суботника, а також лопати та тачки. Все інше - від свідомих громадян.
! до ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Вересня 2018 20:03
Сам то хоч зрозумів, що написав?
Правдоруб до ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Вересня 2018 20:31
Я плачу військовий податок, плачу податок з доходу і комуналку, маю дитину і жінку в декреті, давайте мені тоже фундамент викопаємло і заллємо?
до правдоруба до Правдоруб Показати IP 1 Жовтня 2018 10:44
тільки ти сидиш під спідницею в своєї жінки і прикриваєшся дітьми, а ті хлопці не зрадили присязі, не побоялись покинути все і тепер поневіряються вже майже 5 років по всій Україні !
моторола до ще не зовсім свідоми Показати IP 29 Вересня 2018 20:43
судячи по лайках, українцям до заднього місця щось реально зробити, їм подобається п..здіти
Вася до ще не зовсім свідоми Показати IP 1 Жовтня 2018 12:29
Зрадолюби мали би знати, що вже пройшов тендер на 50млн на відновлення військового містечка на Привокзальній і скоро починаються роботи (якщо вже не почалися).
Луцьк до ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Жовтня 2018 13:49
Нехай поможуть їм ті хто сюди їх відправив! Я не проти авіації! От тільки славетність в чому??? турчинов з порохом просрали Крим, завдяки їх діям авіація у Луцьку ото нехай і подумають про житло! Вже одним допомагало місто, корвет Луцьк якщо ще хто пам*ятає! А командування зрадило і перейшдо на сторону окупанта а сам корвет розпиляли в Криму на металобрухт! Які можуть бути претензії до мешканців міста і навіть керівництва міста??? Хочеш котлован, то йди і копай! А то поки тільки в області копачів бурштину бачив!)))
Микола Показати IP 2 Жовтня 2018 11:12
От і поговорили про змагання з велотріалу - «Lutsk Castle Trial» До "ще не зовсім свідоми" Ви десь бачили , щоб котлован під багатоповерхівку копали руками. Це Вам не Чорне море руками викопати.
Носатий дядько до Микола Показати IP 2 Жовтня 2018 13:35
та воно аби ляпнути. дурнувате.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus