USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У тиші, на щастя, виступати не доводилося, - збірна «Замок Любарта»

13 Травня 2015 12:47
Команду дотепних і кмітливих чоловіків збірної «Замок Любарта» можна впевнено назвати надією волинського КВН. Учасники «Вищої ліги КВН України», чемпіони «Першої української ліги КВН», чемпіони ліги КВН «Торнадо» (Чернівці), володарі «Зимового кубка КВН Києва» та чемпіони ліги «Махач» (Полтава) не зупиняються на досягнутому.

Наприкінці лютого на телеканалі «1+1» відбулася прем’єра гумористичного телевізійного проекту «Ліга сміху» від «Кварталу 95». Спробувати свої сили у гумористичному змаганні зареєструвалося 280 команд з усієї України. Після перегляду редакторами проекту для телезнімань було відібрано 17 колективів, серед яких і збірна Луцька «Замок Любарта».

Детальніше - в матеріалі Хронік Любарта.

Ведучим першого Чемпіонату України з гумору став Володимир Зеленський. До складу зіркового журі увійшли Юрій Горбунов, Олена Кравець, Потап, Антон Лірник, Сергій Сивохо та Ігор Ласточкін.

Ігри сезону відбудуться у найбільших містах країни. Нині гумористи перебувають на зніманнях у Дніпропетровську.

З кожним етапом команд ставатиме все менше і менше. До фіналу дійдуть лише дві найсильніші, які й будуть боротися за перемогу в першому Чемпіонаті України з гумору.

Нагадаємо, волинська команда КВН «Замок Любарта» увійшла в 12-ку кращих гумористичних збірних в Україні.

– Після вдалих виступів у «Лізі сміху» тебе впізнають на вулиці?

– Сам дивуюся, але впізнають доволі часто. І не лише мене, а й інших хлопців. Раніше теж траплялося, що звертали увагу, адже ми свого часудвічі брали участь у проекті «Розсміши коміка». Це приємно й спонукає працювати над собою.

– І довго уже працюєш?

– Скоро буде десять років. Раніше я жив у Ковелі, КВНом захопився дуже давно. Там у мене була своя команда «Лінія відриву», була ліга. А ось уже три роки я живу в Луцьку. Оселившись тут, збагнув, що з КВНом поривати не хочеться, тому гуртував навколо себе веселих і кмітливих однодумців. Зрештою, виникла ідея створити місцеву команду. Щоправда, тоді я був задіяний у команді «На парапеті», з якою ми куражилися в луцькій лізі КВН. Але хотілося чогось серйознішого. Та для цього була потрібна фінансова підтримка. І мені пощастило познайомитися з фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», який нам і допоміг стати на ноги.

– Коли тобі надають фінансову підтримку, то, мабуть, ой як незручно приїхати додому з поразкою?

– Намагаємося не розчаровувати. Поки, слава Богу, вдається. Тоді, у 2013 році, поїхали в Одесу на Першу українську лігу і зрештою виграли її. Це була друга гра нашої новоствореної команди і друга перемога поспіль. Це, звісно ж, надало сил і натхнення. Відтоді ми вирішили, що саме 1 квітня, коли відбувалася гра, відзначатимемо день народження команди, хоч це може видатися дуже банальною датою.

– Від декого можна почути думку, що КВНу на Волині немає, попри те, що Ліга КВН «Волинь» постійно організовує ігри. Ти теж скептик?

– Так, і організатори волинської ліги знають про це. На Волині КВН мертвий давно, і ніхто не береться відновлювати його як рух. Сподіваємося, що ми колись матимемо таку можливість. Уся штука в тому, що на КВНі треба не тільки заробляти, а ще й вчити молоді команди, давати поштовх, допомагати розвиватися.

– Це докір в бік Ліги КВН «Волинь»?

– Оскільки багаторічна ліга у нас єдина, то так. Пригадаймо, яка з луцьких команд брала участь в якомусь телевізійному проекті, стала чемпіоном сильних ліг? І чи взагалі багато на Волині команд? Отож, похвалитися нічим. Знаю, що наразі намагається розвиватися команда «Жигулі», за що величезний респект хлопцям. Оце й усе.

От, скажімо, у Рівному є сила-силенна гарних команд. Організатори, звісно ж, на грі зароблять гроші, і це правильно, але не забувають і про сам продукт, свій продукт, і підтримку молодих команд. Чудово, коли є люди, які можуть і хочуть такій талановитій молоді допомагати. А у нас люди приходять на гру, сміються і все. Ігри – чудово, але це результат, а не основа. Якщо ти вже берешся засновувати цілу Лігу, то треба дбати й про фундамент.

– Наразі можна констатувати, що найуспішнішою командою останніх років став саме «Замок Любарта», але чому ж вас не кличе до себе Ліга КВН «Волинь»?

– Волинська ліга КВН нас не кличе, а ми не намагаємося стати його частиною. І як показує досвід, це нам і допомогло вийти на всеукраїнський рівень. Мабуть, так мало трапитися.

– А хтось із молодих талантів про такий успіх може тільки мріяти… Ви самі знайшли «Лігу сміху» чи вона знайшла вас?

– Ми просто не полінувалися взяти участь у фестивалі в Одесі, завдяки якому й потрапили на телешоу. Участь у цьому конкурсі могли взяти усі охочі гумористи, але такою нагодою скористалися тільки ми, інших команд із Волині там не було. І знову-таки завдяки фонду «Новий Луцьк» ми почувалися впевненіше, бо фінансова підтримка – річ вагома. Зрештою зі 135 команд ми потрапили в другий тур, у який пройшла 41 команда. Вдало виступили й там – і потрапили у сімнадцятку найкращих.

Таким чином стали учасниками телешоу. А потім шість тренерів, що є у проекті, відібрали по дві команди. Ми потрапили до Юрія Горбунова, з яким і працюємо нині.

– Як відбувається підготовка до чергових знімань?

– Кожна команда отримує завдання й працює над ним. Контролює цей процес чудовий редактор Андрій Петрович Чивурін, напевно, найвідоміший редактор всіх часів і народів, учасник харківської команди ХАІ.

– Учасники телешоу зазвичай підписують контракт і часом такі документи дуже суворі. Згідно із вашим контрактом, багато речей не можете розголошувати?

– Насправді нема чогось такого, що нам категорично заборонено розповідати. Те, що бачить глядач на екрані, – так воно і є насправді. У співочих чи танцювальних талант-шоу контракти вочевидь справді жорсткі, адже там і ставки вищі, бо йдеться про шанс стати частиною шоу-бізнесу. Звісно, переможцям гумор-шоу теж є за що боротися. Я думаю, команда, яка переможе, матиме свої привілеї з «Кварталом».

– Що найбільше вразило на «Лізі сміху»?

– Надзвичайно приємно працювати з якістю. Часто приїздиш на якусь гру, а там майже завжди проблеми зі звуком, сценою. А тут – усе чудово. Тобі дали мікрофон, він ідеально працює, а далі – все залежить від тебе самого. Ще на таких заходах надзвичайно теплий зал. Перед такими людьми вдвічі приємніше виступати. Дуже подобається робота з редактором Андрієм Чивуріним. Він допомагає вчитися, розвиватися. Він грамотно критикує, вчить вдосконалювати гумор. Зазвичай редактори просто «парафінять» невдалі, на їхню думку, жарти. Це неправильно. Редактор має вчити. Цікаво працювати з продюсерами, операторами, бо це справді високий професійний рівень.

– Страшно було вперше вийти на таку велику і розкішну сцену?

– Попри те, що я уже давно не хвилююся на іграх, під час першого інтерв’ю з Володимиром Зеленським було не по собі. І це хвилювання було чутно в голосі. А вже під час другого ефіру ніби заспокоївся. У таких серйозних змаганнях важкувато до того моменту, поки ти не ступиш на сцену і не почуєш перші оплески.

– Байдужий зал – найбільший страх кавеенщика?

– Хай як дивно, але не це. Якось нам завше вдавалося сподобатися глядачу. В тишу ми, на щастя, не виступаємо. Та є дещо, що бентежить на «Лізі сміху». Там дуже дивне прощання з командами – вихід у зал під таку доволі жалісливу музику. Нам не хотілося б. Зрозуміло, потрібна телевізійна картинка, гра на емоціях. А от для команди, мені здається, це морально важко.

– Багато часу доводиться готуватися до виступу?

– Досвід дозволяє нам працювати онлайн. На «Лізі сміху» ми зустрічаємося за десять днів до гри й цього цілком вистачає. Більш ніж. Зізнаюся: минулого разу я вже не міг дивитися на ті мініатюри. Бо ми їх проганяли щодня по кілька разів. І наприкінці вже здавалося, що весь гумор твоєї команди геть несмішний. Після першої гри ми мали таку собі хвилинку істерики й навіть хотіли переписати увесь свій сценарій. Але, на щастя, Андрій Чивурін нас заспокоїв і зрештою ми гарно виступили.

– Що скажеш про ведучого шоу Володимира Зеленського? Схожий на гуру КВНу Олександра Маслякова?

– Справді, Маслякова і Зеленського часто порівнюють як ведучих, але між ними велика різниця. Масляков – це культ, до якого підходять і захоплюються ним як зіркою. А Зеленський натомість сам підходить до учасників, цікавиться, розмовляє, допомагає. Кавеенщики знають і розуміють, що Зеленський – зірка КВНу, талановитий актор, але поводиться він зовсім не як зірка. І це дуже подобається учасникам, це приємно.

– Чим «Замок Любарта» надалі намагатиметься підкорювати публіку?

– Найкраще публіка реагує на речі актуальні. Так було завжди. Політика – тема популярна, але ми намагаємося не акцентувати на таких жартах. Хоча на останній грі пожартували із Януковича, але показали його у форматі абсурдному, а не суто політичному. На жаль, нині актуальність не спонукає українців до сміху. Ми у своїх виступах намагаємося все-таки відвернути увагу від того, що відбувається, і менше жартувати про політику і недолугих сепаратистів. Однак сміятися треба, бо допоки ми сміємося – доти не здаємося.

Розмовляла

Ірина КАЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
глядачка Показати IP 13 Травня 2015 13:03
Якщо й надалі учасники збірної "Замок Любарта" розмовлятимуть суржиком, що принижує не лише глядачів, а й їх самих, то "вилетять" з гри. Не требе вважати глядачів ідіотами, які не розуміють справжньої української мови.
Такі да! до глядачка Показати IP 13 Травня 2015 13:10
Вони вважають, що це "круто". Модернізований совок.
глядачка Показати IP 13 Травня 2015 13:08
Справжнього гумору потрібно навчатись у українських корифеїв: Нечуя-Левицького, Карпенка-Карого, Остапа Вишні, Павла Глазового, Андрія Сови, Анатолія Мокренка, Анатолія Литвинова, Олександра Довженка і т.д. Навіть у совєцькі часи український гумор дуже цінувався, а суржик використовували лише для висміювання самого суржику. Щиро бажаю успіхів!
Я Показати IP 13 Травня 2015 14:17
От вам гумоЕхал Ваня воевать Ехал Ваня воевать, От хохлов Донбасс спасать, Заодно набить карманы, Повидать чужие страны, Тырить там добро чужое, Передать хрусталь с конвоем, Холодильники, машины, Жрать бандэров витамины... Жизнь - халява, и в основе - Слава президенту Вове!!! А когда придёт домой, То, конечно же, герой!!! Лишь собрался он домой - Приключился геморрой. Сел посрать после заката, - Глядь! Под задницей граната!!! Лишь подумал - "ЧУДЕСА!!!" И взлетел на небеса... В общем, увезли в Ростов, Дальше - там, где нет хохлов. Закопали под табло: "Неопознанный х@йло". А домой письмо прислали - Ваню волки, мол, сожрали.р
Андрій Показати IP 13 Травня 2015 14:49
Шановний Назар Пащук , а ти забув друге місце в фіналі Луцької ліги КВН, а про лігу КВН Волинь то і мови нема. команда яка не виграла жодної гри в Луцьку називає себе збірною міста
Інна Показати IP 13 Травня 2015 15:04
найгірша команда на тій Лізі сміху і всім зрозуміло чому їх не виганяють бо є великі гроші від Палиці. Так що пацани закінчуйте понтуватись, бо ви ніщо без Ігоря Петровича.
Олена Д. Показати IP 13 Травня 2015 22:29
Хлопці приберіть свою гординю. Я давно за вами давно спостерігаю і знаю ваші можливості. Актори ви нормальні але жартів у вас немає своїх, а тому ви не гребуєте їх красти в інших команд КВН як України так і ближніх країн. Вас десяток разів ловили на плагіаті і в АМІК ви б ніколи не грали, а в лізі сміху все вирішують гроші. Цілуйте міцно Палицю за гроші, бо як хтось зверху написав без низ них ваша ігрова карєра явно піде на спад. Не хотіла вас образити, але врахуйте побажання глядачки
Аноним Показати IP 13 Травня 2015 22:35
как можна научить обезьяну не воровать шутки? все команды знают этих ребят из вашего города не с лутшей стороны
голова сільради Показати IP 26 Травня 2015 19:26
рівень в хлопців слабенький....прогноз...за рік-два їх ніхто не згадає))..капітан(чорненький)на сцені-бревно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus