USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Microsoft сплатить $20 мільйонів штрафу за незаконний збір інформації про дітей

7 Червня 2023 08:59
Корпорація Microsoft заплатить 20 мільйонів доларів штрафу для врегулювання звинувачень Федеральної торгової комісії США (FTC) в незаконному зборі особистої інформації про дітей без згоди їхніх батьків.

Про це повідомляє Reuters.

Компанію звинуватили в порушенні закону про захист конфіденційності дітей в інтернеті через збір та зберігання особистої інформації від дітей, які зареєструвалися в ігровій системі Xbox, не отримавши згоду батьків та відповідні повідомлення.

«Постанова вимагає від Microsoft вжити заходів для поліпшення захисту приватності дітей-користувачів системи Xbox», – зазначили у FTC.

Представник Microsoft зазначив, що процес створення облікових записів буде оновлений, а збій у збереженні даних, виявлений у системі компанії, – усунутий.

«Запропонована нами постанова полегшує батькам захист приватності їхніх дітей на Xbox і обмежує інформацію, яку Microsoft може збирати і зберігати про дітей», – сказав директор Бюро захисту прав споживачів FTC Семюель Левін.

Зазначається, що Microsoft зберігала дані дітей під час процесу створення облікового запису в ігровій системі з 2015 по 2020 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus