USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Moderna краще за інших захищає від госпіталізації

19 Вересня 2021 07:29
COVID-вакцина компанії Moderna є найбільш ефективною серед інших вакцин у запобіганні госпіталізації.

Про це з посиланням на дослідження Центру із контролю і профілактики захворювань (CDC) США, повідомляє The Hill в суботу, 18 вересня, передає Корреспондент.net.

Ефективність вакцини Moderna від госпіталізації склала 93%, в той час як ефективність вакцин Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson склала 88% і 71%, відповідно.

«Хоча ці реальні дані свідчать про деякий розкид рівнів захисту в залежності від вакцини, всі схвалені або дозволені FDA вакцини від COVID-19 забезпечують істотний захист від госпіталізації з COVID-19», – заявили в CDC.

Всього в дослідженні взяли участь більш як 3600 дорослих, госпіталізованих в 21 лікарню США в 18 штатах у період з 11 березня по 15 серпня. З них 1 682 особи отримали позитивні результати тесту на COVID-19, інші вважалися контрольною групою. Дорослі з ослабленим імунітетом в дослідження не включалися.

При цьому більшість учасників – 64% – були невакциновані. Майже 13% були повністю щеплені вакциною Moderna, 20% були повністю щеплені вакциною Pfizer і 3,1% були повністю щеплені вакциною Johnson & Johnson.

За підсумками дослідження, ефективність вакцини серед одержувачів Moderna досягла 93% в період від 14 до 120 днів після другої дози і трохи знизилася до 92% приблизно через чотири місяці.

Також дослідники зафіксували більш значне зниження ефективності серед реципієнтів Pfizer, що сприяло зниженню загальної ефективності вакцини. Зокрема, ефективність щеплень Pfizer склала 91% в період від 14 до 120 днів після другого щеплення і тільки 77% після 120 днів.

Нагадаємо, Moderna заявила, що тим, хто пройшов повний курс вакцинації, необхідно буде через півроку зробити третє щеплення проти коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 19 Вересня 2021 09:13
Вчасна стаття, коли в Україні ця вакцина закінчилася...
Анонім Показати IP 19 Вересня 2021 12:40
Кожен виробник хвалить свою вакцину «наша, наша, наша сама лучченька». як на базарі «купіть, купіть моє, свіженьке, смачненьке». Та виробники різні, а вакцини зроблені практично з тих самих складників. Китайська класична, як всі уже відомі вакцини до цього, інші новомодні, тобто «за новітніми технологіями» . А ці всі статті, просто реклама свого товару.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus