USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«SmartLutsk»: як у Луцьку працює додаток для оплати паркування та штрафів

24 Червня 2022 11:54
У Луцьку запустили в роботу мобільний застосунок «SmartLutsk». За допомогою додатка на смартфоні водії можуть безготівково заплатити за місце стоянки на комунальній парковці.

Як розповіла Суспільному директорка Департаменту муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська, за допомогою додатка з 14 червня здійснили пів сотні успішних проплат за паркування.

«З міського бюджету на застосунок не витратили жодної гривні. Його безплатно створили для Луцька, як пілотний проєкт», – каже Юлія Сиротинська.

Як працює додаток

Директор компанії-розробника Сергій Сигловий говорить: нині в додатку зареєстровано більше тисячі користувачів. У застосунку можна внести свої дані, інформацію про автомобіль та прив’язати банківську картку.

Застосунок містить декілька розділів. Наразі користувачам доступні розділи «погодинне паркування» і «штрафи», натомість розділи «штрафний майданчик» та «абонемент на парковку» знаходяться в процесі розробки.
При оплаті за паркування додатком буде стягуватися комісія три гривні 25 копійок за один платіж. Проплата відображається в муніципальних інспекторів з паркування.

«Є сервіс для вас як користувача і сервіс інспектора. Це коли він підходить, бачить ваші номери, вводить їх в сервіс інспектора і бачить, коли ви сплатили, до секунди. Коли, як і на який проміжок часу», – пояснює Юлія Сиротинська.

Також для водіїв доступна функція сповіщень, яка повідомляє про будь-які нові функції, важливі повідомлення, оновлення чи виправлення помилок.

Користування мобільним додатком безплатне, для завантаження програма доступна як на базі операційної системи Android, так і на базі операційної системи iOS.

Реакція водіїв

Більшість водіїв, із якими поспілкувалися журналісти, схвально відгукуються про додаток і кажуть, що сплатити через застосунок буде легше, ніж з допомогою термінала, який сприймає лише паперові купюри.

Сергій Шмагленко на кілька хвилин припаркував машину. Паркоматом користується вперше. Про додаток, що дозволяє сплачувати за стоянку онлайн, говорить, не чув. Чоловік разом із журналістами встановив додаток на свій смартфон, але зареєструватися не зміг.
Водій чекає на смс-код підтвердження. Його потрібно ввести протягом хвилини. Але на телефон Сергія код прийшов із запізненням. Про таку проблему розробники застосунку почули вперше. Сергій Сигловий каже: це виправлять.

Як ми писали, у грудні 2021 року застосунок «SmartLutsk» запрацював в бета-версії, аби виявити технічні помилки та їх виправити перед офіційним запуском.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
відгук Показати IP 24 Червня 2022 13:44
А ви самі пробували користуватися програмою? там, щоб зареєструватся треба смс чекати пів дня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus