USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

SpaceX успішно відправила в космос перших туристів. Відео

16 Вересня 2021 09:12
Ілон Маск взяв чергову космічну вершину. Вночі 15 вересня о 03:02 за київським часом (20:02 за часом східного узбережжя США) ракета Falcon 9 успішно вивела на орбіту космічний корабель Crew Dragon з групою космічних туристів.

Момент старту показала пресслужба компанії SpaceX в своєму офіційному Twitter, передає Страна.

Корабель Crew Dragon вже виведений на геостаціонарну орбіту висотою 575 км. Варто відзначити, що це вище, ніж орбіта Міжнародної космічної станції (МКС).

Ця місія була названа Inspiration 4. За політ чотирьох туристів заплатив зі своєї кишені Джаред Айзекман, мільярдер, глава компанії Shift4 Payments.

До складу екіпажу також увійшли лікар Дитячого лікувально-дослідного госпіталю St. Jude Children's Research Hospital Хейлі Арсено, колишня кандидатка в астронавти NASA Сіан Проктор і інженер компанії Lockheed Martin Крістофер Семброскі.

У космосі американські туристи пробудуть три дні, зробивши кілька десятків витків навколо Землі. Потім, за планом польоту, корабель повинен приводнився в Атлантичному океані біля узбережжя Флориди. У зоні приводнення його чекатимуть пошуково-рятувальні загони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus