USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

SpaceX запустить зонд NASA до найзагадковішого супутника Сонячної системи

24 Липня 2021 16:15
Компанія Ілона Маска SpaceX отримала контракт із запуску першої місії NASA до Місяця Юпітера – супутника Європа. Вчені припускають, що космічний об'єкт може бути придатний для життя завдяки теплому океану, що прихований під шаром льоду.

Про це інформує УП з посиланням на NASA.

Місія до супутника Юпітера має назву Europa Clipper, сума контракту зі SpaceX складає 178 мільйонів доларів.

Europa Clipper має на меті вивчити супутник Юпітера щодо наявності життя.

Космічний апарат повинен стартувати у жовтні 2024 року за допомогою ракети Falcon Heavy компанії Space Exploration Technologies Corp (SpaceX), з Космічного центру Кеннеді у Флориді.

Частково багаторазовий корабель Falcon Heavy на сьогоднішній день є найпотужнішою ракетою-носієм у світі, він вивів свій перший комерційний вантаж на орбіту в 2019 році.

Температура поверхні Європи змінюється від -150° до -190°, а на поверхні супутника висока радіація, оскільки його орбіта проходить через потужний радіаційний пояс Юпітера.
Вся поверхня Європи вкрита льодовиковими розломами та тріщинами. Деякі розломи майже повністю охоплюють супутник, а система тріщин в декількох місцях нагадує тріщини на льодовому панцирі поблизу північного полюсу Землі.

Вчені передбачають, що під кілометровим шаром льоду на Європі є великий рідкий океан, що захищений від радіації, та має таку температуру, яка дозволяє розвиватися живим організмам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus